İsmini tarihin ilk Barış anlaşmasından alan karikatür sergisi: Kadeş 2016

Günebakan Kültür Derneği ve Haziran Bilim Sanat Basın Meclisi işbirliği ile düzenlenen Kadeş 2016 Uluslararası Karikatür Sergisi, 7 Ocak 2016 tarihinden itibaren sanatseverlerle buluşacak. Sergi 7 Ocak -15 Şubat tarihleri arasında İstanbul Galatasaray’da bulunan Cezayir Toplantı Salonu’nda ziyaret edilebilir.

25

Ortadoğu ve Barış

Teması “Ortadoğu ve Barış” olan Kadeş 2016, adını; Dünyanın ilk yazılı barış anlaşması olarak bilinen “Kadeş”ten alıyor.

Mahnaz Yezdani'nin (İran) çalışması
Mahnaz Yezdani’nin (İran) çalışması

Serginin amacı hayatın, uygarlığın, bereketin yeşerdiği Ortadoğu coğrafyasında, birarada yaşama kültürünü hatırlatmak, barışın bugün de mümkün olabileceğinin altını çizmek olarak tarif ediliyor.

58 ülkeden 160 çizer

Ürdünlü karikatürist Osama Hajjaj'ın çalışması Türkiye'de gerçekleşen intihar saldırılarını betimliyor
Ürdünlü karikatürist Osama Hajjaj’ın çalışması

Uluslararası platformda yoğun ilgiyle karşılanan sergide, 58 ülkeden 160 çizerin eserleri sergilenecek.

Özbekistan'tan Makhmudjon Eshonkulov'un."Graves of emigrants (Göçmenlerin mezarları) başlıklı çalışması
Özbekistan’tan Makhmudjon Eshonkulov’un.”Graves of emigrants (Göçmenlerin mezarları) başlıklı çalışması

Aralarında Shojai Tabatabai (Iran), Mello (Brezilya), Darko Drljevic (Karadağ), Plantu, Bernard Bouton (Fransa), Luc Descheemaeker (Belçika), Angel Boligan (Küba) gibi duayen isimlerin de bulunduğu Kadeş 2016, 15 Şubat’a kadar Cezayir Salonlarında ziyaret edilebilecek.
(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

[COP29] 25 ülke ve AB’den ‘Yeni kömüre hayır’ eylem çağrısı

Avustralya'nın 'eylem çağrısı'na ilk yanıt veren ülke olmasının ardından OECD ülkeleri içerisinde yeni kömür santrali inşa eden sadece Türkiye ve Japonya kaldı.

Alaplı’daki doğal gölün bitmeyen çilesi: Şimdi de hafriyat ve moloz yığılıyor

Eski taş ocaklarının çukurunda kendiliğinden oluşan ve içinde yaşayan balıklarıyla canlı bir göl haline gelen Alaplı Gölü'nü yok etme girişimlerine bir yenisi eklendi.

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

[COP29] Petrol zengini Suudi Arabistan müzakereleri sabote ediyor

Suudi Arabistan delegeleri, Bakü'deki iklim zirvesinde fosil yakıtlardan uzaklaşma, adaptasyon, iklim taahhütleri gibi kritik konulardaki müzakereleri her fırsatta engelliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR