Ekolojiİklim KriziManşet

İSKİ: Sazlıdere Barajı’ndaki renk değişiminin sebebi algler

0
Fotoğraflar: DHA

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) rengi yeşile dönen Sazlıdere Barajı’na ilişkin bir açıklama yaptı.

İSKİ tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde çeşitli basın yayın organlarında Sazlıdere Barajı’nın yüzeyinde yeşil renkte bir tabaka meydana geldiği yönünde haberler yer almaktadır. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, Sazlıdere Barajı’nda yaşanan renk değişimi, normal şartlarda yüzeysel su kaynaklarının tamamında bulunan alglerden kaynaklanmaktadır” denildi.

‘Sıcaklıklar etkili oldu’

Hava sıcaklıklarının özellikle son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmesinin barajın bazı noktalarında alg gelişimine neden olduğu belirtilen açıklamada “Su kalitesi açısından da endişe edecek herhangi bir olumsuzluk oluşturmamaktadır” denildi.

DHA’nın aktardığına göre açıklamada “Öte yandan, İstanbul’a verilen su, son teknoloji ile donatılmış tesislerimizde arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerinden geçirildikten sonra İstanbullulara sunulmakta, arıtma tesislerinden musluklara ulaşıncaya kadar birçok noktada kontrol edilmektedir. İstanbul’da musluklardan akan su, içilebilir kalitededir. Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.