Kültür-Sanat

“İsimsiz” Bienal başlıyor

0

Başlığı ‘İsimsiz‘ olarak belirlenen 12. İstanbul Bienali, 17 Eylül’de kapılarını açacak. 5 karma sergi ve 50’den fazla kişisel sunumun yer aldığı Bienal’de, 500’ü aşkın yapıt 13 Kasım’a kadar gezilebilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 12. İstanbul Bienali, kapılarını 17 Eylül Cumartesi günü sanatseverlere açacak. 5 karma sergi ve 50’den fazla kişisel sunumun yer aldığı bienalde, 500’ü aşkın yapıt 13 Kasım’a kadar gezilebilecek.

12. İstanbul Bienali”nin, İstanbul Modern’de yapılan resmi açılış töreni ve basın toplantısında konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, vakfın bu organizasyonu ilk olarak 1987 yılında düzenlediğini hatırlattı.

O günden bugüne İstanbul ve bienalin birlikte büyüdüğünü, geliştiğini ve önem kazandığını ifade eden Eczacıbaşı, ”Bienal, İstanbul’un bir kültür-sanat başkenti olarak gelişimine katkıda bulunurken İstanbul da bienale kucak açtı, zengin tarihi, güncelliği ve potansiyeliyle bienale sürekli yenilenen enerji sağladı” dedi.

(Ntv)

You may also like

Comments

Comments are closed.