İklim KriziManşet

Irma Kasırgası 4. kategoriye yükseldi: Florida ve Porto Riko’da olağanüstü hâl ilan edildi

0

ABD geçtiğimiz hafta Teksas eyaletinin Houston kentini tahrip eden Harvey kasırgasının ardından, şimdi de Irma kasırgasıyla karşı karşıya… Atlantik Okyanusu’nun batısından Karayipler’e doğru ilerleyen kasırga şiddetini artırarak 4. kategoriye yükseldi. Uzmanlar, kasırganın Karayip adalarında şiddetli yağmura yol açacağını duyurdu. Kasırganın güzergahında yer alan Florida eyaletinde ve Karayip denizi devleti Porto Riko’da afet hazırlığı başlatıldı.

OHAL ilan edildi

67 ilçede olağanüstü hâl ilan edildiğini duyuran Florida Valisi Rick Scott, en kötü senaryoya hazırlandıklarını ve önlemlerin alınacağını, kasırganın Florida’yı bu Cuma günü vurmasını beklediklerini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinde hükümetin tüm kaynaklarını sunmayı teklif ettiğini sözlerine ekleyen Vali Scott, kasırganın tüm eyalet genelinde ciddi bir etkisi olacağını, Florida vatandaşlarına yapılan uyarıları dikkat alarak muhtemel su taşkınlarına karşı tedbirli davranmaları uyarısında bulundu.

Porto Riko Valisi Ricardo Rosselló da dün olağanüstü hâl ilan edildiğini duyurdu. Porto Riko’da kasırga tehdidi nedeniyle eğitime ara verildi. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, hızı saatte 660 kilometreye ulaşan Irma’nın, yarın Karayip adası Anguilla’ya ulaşması bekleniyor.

 

(CNN, Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.