ManşetSpor

Irkçı güreşçiye FILA’dan 6 ay men

0
Irkçı güreşçi Kayaalp, attığı ırkçı tweet sonrası devlet tarafından Akdeniz Oyunları'nda bayrağı taşıma görevi verilerek ödüllendirilmişti

Irkçı güreşçi Kayaalp, attığı ırkçı tweet sonrası devlet tarafından Akdeniz Oyunları'nda bayrağı taşıma görevi verilerek ödüllendirilmişti

Taksim Gezi Parkı Direnişi sırasında attığı ırkçı tweetler ile eleştirilen ama buna rağmen Mersin’deki Akdeniz Oyunları açılış töreninde Türkiye kafilesinin en önünde bayrağı taşımasına izin verilerek bir nevi ırkçılığı desteklenen güreşçi Rıza Kayaalp’e Dünya Güreş Federasyonu FILA’dan 6 ay müsabakalardan men cezası geldi.

Rıza Kayaalp’in kişisel Twitter hesabı üzerinden yazmış olduğu, “Ermenilere bıraktınız meydanı, Allah belanızı versin eylemci çapulcular” diye attığı tweet sonrası, Kayaalp’in bu tutumu basında geniş yankı bulmuş, Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi bu durum üzerine söz konusu twitter hesabının kendisine ait olmadığını açıklamıştı. Ancak atılan bu tweetler sonrası milli güreşçi hakkında hem Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) hem de Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği’ne (FILA) şikayetler ulaşmıştı.

Güreş Federasyonu Kayaalp’e destek çıktı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, erkekler grekoromen stil 120 kiloda 2011 dünya şampiyonu ve 2012 Londra Olimpiyatları üçüncüsü Rıza Kayaalp’in, FILA’nın 5 Ağustos tarihinde güncellenen cezalı sporcular listesinde, disiplin suçu nedeniyle 6 aylık cezalı (11 Ocak 2014’e kadar) olarak görünmesini değerlendirdi.

Yerlikaya, FILA’nın, basında çıkan haberler ve duyumlar üzerine yargılama sürecini başlattığı bilgisini vererek, “Rıza’nın durumu, mahkeme süreci devam eden birinin tutuklu yargılanmasına benziyor. Elde belge yok, bulgu yok, taraf yok, resmi kayıt yok ama ceza veriyorsun. Burada bir hukuksuzluk var. Çocuğumuzun yaptığı bir ırkçı söylem yok. İkinci ve üçüncü şahıslar tarafından atılmış tweetler var. Tabi o da belli değil” diye konuştu.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.