DünyaManşet

İran nükleer tesislerini korumak için askeri tatbikata başladı

0

İran ordusunun nükleer tesisler gibi hayati yerleri koruyabilmek adına, dört günlük bir askeri bir tatbikat başlattığı duyuruldu. Tatbikat, İsrail’in İran’a saldırabileceği iddialarının hemen ardından geldi.

Diğer yandan Tahran’ın İngiltere ve Fransa’ya petrol ihracatını durdurduğunu açıklamasının ardından Belçika, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda’nın İran’dan petrol alımını tamamiyle durdurduğu, Yunanistan, İspanya ve İtalya’nın da azalttığı kaydedildi.

Fransız Dış İşleri Bakanı Alain Juppe, Avrupa Birliği olarak beraber hareket ettiklerini kaydetti:

“Biz alım sürecimizi durdurduk. İran’dan toplam ithalatımız marjinal bir seviyeye düştü. Avrupa Birliği, İran petrol alımlarına ambargo koymuştur.”

Avrupa Birliği, yaptırımlarını 1 Temmuz’dan itibaren İran’ın petrol ürünlerini kapsayacak şekilde genişletmeye karar vermişti.

Diğer yandan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nden bir heyet, nükleer programıyla ilgili batıyla arasındaki gerginliğin yükseldiği İran’ı ziyaret ediyor.

İki günlük ziyaretinde İranlı nükleer yetkililerle biraraya gelecek olan heyetin bazı nükleer tesisleri gezip gezemeyeceği kesinlik kazanmadı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.