ManşetMedya-İnternet

İnternetin en iyilerinin seçildiği BOBS 2013’de Yeşil Gazete de adaylar arasında

0

2004’den beri 30 dilde yayın yapan Alman kamu yayıncılık kuruluşu Deutsche Welle tarafından düzenlenen BOBS’un (Best of Online Activizm – Dijital Aktivizmin En İyileri) 2013 adayları arasında Yeşil Gazete olarak biz de yer alıyoruz.

Bobs, dünyanın bloglar, sosyal medya ve internet sitelerini kapsayan en büyük uluslararası yarışması ve Almanya’nın 30 dilde yayın yapan kamu yayıncılık kuruluşu Deutsche Welle tarafından 9 yıldır düzenleniyor. Bobs Ödülleri, internet üzerinden düşünce özgürlüğü ve açık tartışma ortamını geliştirip zenginleştirmek üzere 14 dilde veriliyor. Bobs yarışmasıyla, internetteki yeni iletişim araçlarının çeşitliliği ve giderek artan önemine dikkat çekilmesi, seçkin örneklere vurgu yapılması ve bu medya araçları üzerinden diller üstü bir diyalog oluşturulması hedefleniyor.

Türkçe bu sene eklendi

İnternet aktivizmini en iyi ve en aktif şekilde yürüten sitelerin oylandığı yarışma pekçok dilde yapılıyor. Geçen sene 11 dilde Dijital Akltivizmin en iyilerini kullanıcıların kendi oylarıyla belirlediği yarışmada bu sene dil sayısı 14’e çıktı ve bu dillerin arasına Türkçe de eklendi.

Sonuçlar 7 Mayıs’ta

BOBS’un sitesi üzerinden devam eden oylama 7 Mayıs’a kadar devam edecek. 15 kişilik uluslararası jüri tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından tüm kategorilerdeki sonuçlar da aynı tarihte ilan edilecek.

Türkiye’den tek jüri üyesi Özgür Uçkan

BOBS’un Türkiye’deki tek jüri üyesi konumunda olan Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Özgür Uçkan yarışma hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

BOBS’da bu yıl ilk kez Türkçe içeriğin de yer aldığını belirten Uçkan, “Uzun bir prosedür sonucunda, diğer kategorilerin yanı sıra “en iyi Türkçe blog” kategorisinde de finalistler belirlendi. 6 Şubat’ta başlayan bir süreç sonunda internet kullanıcıları tarafından adaylar önerildi ve ben de bunlar arasından 10 blogu seçtim. Şimdi yine online olarak yapılan halk oylaması sonucunda kazanan belirlenecek” şeklinde konuştu.

BOBS’a bu yıl Türkçe’nin yanında katılan diğer diller, Hintçe ve Ukraynaca. 14 dilde yayın yapan blog ve haber siteleri arasından belirlenen adaylar BOBS’un sitesindeki açık oylamaya tabi tutuluyor. Dünya üzerinde internet aktivizmi, digital yayıncılık alanında gerek akademik gerek işin mutfağından gelen on beş jüri üyesi tarafından da yılın kazananları belirleniyor.

2012 yılında BOBS’un istatistikleri

  • 17 kategori
  • 11 dil (Almanca, Arapça, Bengalce, Çince, Endonezce, Farsça, Fransızca, İngilizce, Portekizce, Rusça, İspanyolca)
  • 3 bin 200’ü aşkın aday
  • Online oylamada kullanılan 66 bin 800’ü aşkın oy.

Yeşil Gazete oylarınızı bekliyor


Bu sene Yeşil Gazete olarak biz de aday gösterilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Yeşil Gazete’nin de adayları arasında yer aldığı BOBS 2013 Dijital Aktivizmin En İyileri oylamasına katılmak için thebobs.com/turkish/category/2013/best-blog-turkish-2013/

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.