LGBTİ+DünyaManşet

İngiltere’nin Onur Treni bu sabah yola çıktı

0

İngiltere‘de baştan sona Gökkuşağı motifleriyle süslenen ve mürettebatı yalnızca LGBTİ+’lardan oluşan bir tren bu sabah ilk seferini yapmak üzere yola çıktı. 11 vagonlu tren, Londra Euston‘dan Manhcester Piccadilly‘ye seyahat edecek.

Trende, siyahları, Asyalıları ve etnik azınlıkları da temsil etmek amacıyla farklı renkli bayraklara ek olarak trans bayrağına da yer verildi.

Mürettebat, boya ve personel seçimleriyle “daha kapsayıcı, çeşitli ve eşit bir topluma” doğru bir adım attıklarını söyledi.

Tren yöneticisi Paul Austin “Bu, benim olduğum kişi olarak kabul edilmem ve hizmet ağımız kapsamında hizmet ettiğimiz LGBTİ+‘ların temsil edilmesi demek” diye konuştu.

Avanti Batı Yakası Onur Treni, posterler ve kitaplarla dolu olacak ve yolculara yol boyunca anonslarla Pride ile ilişkili bilgiler verecek.

‘Yılın 365 günü gururluyuz’

Tren şirketinin yaptığı açıklamaya göre gelecek mürettebatlar sadece LGBTİ+’lardan oluşmayacak, ancak Pride bayrağı yerini koruyacak.

Avanti Batı Yakası’nın yöneticisi Sarah Copley, LGBTİ+ topluluğundan herkesi temsil eden trenin seferlerini başlatmış olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi ve “Trenin Batı Yakası boyunca seyrüseferi, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkelerine bağlılığımızın sembolüdür. Yalnızca bugün değil, yılın 365 günü gururluyuz” dedi.  

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.