Kategoriler: DünyaManşet

İngiltere’de Yeşiller, seçime hazır

İngiltere’de 2 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimler için kampanyalar hızla devam ediyor.

İngiltere ve Galler Yeşiller Partisi, toplam 27 yerel yönetim için 1000 adayla yarışıyor.

2009’da yapılan seçimlerde 17 belediye meclis üyesi seçtiren Yeşiller’in lideri Natalie Bennett, 10 gün sonra yapılacak seçimlerden umutlu.

Milletvekili Caroline Lucas’tan sonra Eylül 2012’de yeni lider olarak seçilen Bennett, Oxfordshire, Norfolk ve Suffolk gibi geleneksel olarak Yeşiller’in güçlü olduğu Güney ve orta bölgelerin yanısıra, 2009’da ilk defa 2 koltuk kazandıkları Lancashire’da da ciddi bir “savunma” yapacaklarını belirtiyor ve ekliyor:

“Odağımızda, kamu harcamalarına yapılan kısıtlamaları, özellikle de konut desteklerindeki dramatik düşüşü reddetmek, tüm yurttaşlar için “yaşam maaşını” savunmak ve kasaba yollarında “saatte 20 mil” hız sınırının yayılması var. Ayrıca biz, farklı bir ekonomi istiyoruz. Tamamen farklı, yerele dayanan, yerel ekonomiler için mücadele veriyoruz.”

“Neo-liberalizm ve küreselleşme artık sınıra dayandı. Yerelde, küçük ölçekli dükkanlar ve işletmeler etrafında kurgulanmış yerel ekonomiler istiyoruz biz ” diyen Bennett, bu sözleriyle İngiltere’de ortaya çıkan ve hızla gelişen yerel ekonomi ve Geçiş Kasabaları (Transition Towns Totnes) gibi hareketlerle aynı düşündüklerini de göstermiş oluyor.

Partinin ekonomi politikalarının “gerçekçi olmadığı” eleştirilerine ise Bennett şu cevabı veriyor: “Tam tersi, düşük maaşlı işlerde çalışanları, kasabasına yeni bir süpermarket gelenleri, küçük ölçekli işletmeleri kapananları doğrudan ilgilendiren, son derece gerçekçi ve önemli sorunlar bunlar”

Partinin seçimler için hazırladığı video, yerel ve yeşil ekonomilere verdiği değeri ve politikalarını nasıl uygulayacağını gösteriyor:

Yerel yönetimlerdeki koltuk sayılarını arttıran Yeşiller, geçen yılki seçimlerde 11 yeni koltuk kazanarak toplam koltuk sayılarını 40’a çıkarmışlardı

Parti lideri Caroline Lucas’ın 2010’da milletvekili seçilmesiyle, Yeşiller’in İngiltere siyasi gündemindeki ağırlığı hızla artmıştı.

(BBC, Yeşil Gazete)