EnerjiManşet

İngiltere Yeşiller’inden milletvekili Caroline Lucas kaya gazı eyleminde tutuklandı

0

Yeşiller milletvekili Lucas ve oğlu, kayagazı petrolünden enerji elde etmek için faaliyet gösteren Cuadrilla şirketinin Batı Sussex’teki yerleşkesinde 30 aktivist ile birlikte eylem yaparken tutuklandılar.

Polis, Balcombe ve Cuckfield arasındaki bölgede ise yüzlerce kaya gazı petrolü karşıtını abluka altına alarak diğer aktivistlerle buluşmasına izin vermedi.

http://www.youtube.com/watch?v=ERBsmcX4RQY

Yetkililer tutuklamaların Kamu Düzeni Sözleşmesinin kalabalıkların mülke zarar verme ihtimali bulunması ve toplum yaşamını bozması maddelerine dayanarak gerçekleştiğini belirtirken Cuadrilla şirketinden kendi operasyonlarına karşı tamamı ile hukuk dışı yapılan bu eylemi kınadıkları açıklaması geldi.

Petrol, bu işlemde kayaların içi delinerek çıkartılıyor

Bu eylemin öncesinde de kaya gazı karşıtlarının Cuadrilla şirkertine yönelik eylemleri olmuştu. 6 kaya gazı karşıtı kendilerini Cuadrilla’nın Londradaki Halkla İlişkiler Merkezine zincirlemiş, Reclaim Power (Gücü Yeniden Eline Al) aktivistlerinin Balcombe’daki tesisin yanında altı gün süren çadır kampı sonrası ise Cuadrilla tesisteki faaliyetlerini bir süreliğine durdurmak zorunda kalmıştı.

Yeşiller Milletvekili Caroline Lucas tutuklanmasının ardından kefaletle serbest bırakıldı. Lucas yaptığı açıklamada kaya gazı petrolü çıkarılan bölgede yaşayan köylülerin %85’inin bunu istemediğini belirterek kendilerinin eylem sırasında Balcombe’de ikamet edenleri rahatsız ettiklerinin gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Burada hep birlikte hükümete çok güçlü bir mesaj ilettiklerini vurgulayan Caroline Lucas sözlerini şöyle tamamladı, “Sanırım buradan hükümete çok güçlü bir mesaj ilettik. Kaya gazı petrolüne ne ihtiyacımız var ne de bunu talep ediyoruz”

(Yeşil Gazete, BBC)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.