TürkiyeManşet

İnfaz yasasıyla serbest kaldı, çocuklarını rehin aldı

0

Kamuoyunda çok tartışılan ve şiddet olaylarına yol açabileceği yolunda pek çok kişi ve kurum tarafından uyarıların yapıldığı yeni ceza infaz düzenlemesinin yasalaşmasının ardından Ankara’dan bir şiddet haberi geldi. 

Yasadan yararlanarak cezaevinden çıkan Fatih S., şiddet uyguladığı eşi Alev S.‘nin evi terk etmesinin ardından, çocuklarını silahla rehin aldı ve Alev S.’yi evine gelmezse çocukları öldürmekle tehdit etti. Alev S.’nin ihbarı üzerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye geldi.

Polisin çabasına rağmen ikna olmayan Fatih S., Alev S.’nin eve gelmesini istedi. Bunun üzerine Alev S. çelik yelek giydirilerek polisler eşliğinde binaya girdi. Fatih S. daha sonra ikna edilerek gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Fatih S., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece “6284 sayılı kanuna muhalefet” ve “tehdit” suçlarından tutuklandı. 

Sivil toplum örgütleri itiraz etmişti

Gazetecileri, siyasi tutukluları ve hükümlüleri kapsamayan yeni düzenlemenin kadına şiddet uygulayan kişilerin tahliyesini öngörmesi, insan hakları savunucularının tepkisini çekmişti.

Kadına karşı şiddetle mücadele örgütleri durumun aile içi şiddete maruz kalmış kişiler açısından yaratacağı tehlikelere işaret etmiş, şiddet nedeniyle cezaevine girenlerin düzenlemenin dışında kalmasını talep etmişti. Ancak düzenleme itirazlara rağmen öngörüldüğü biçimde yasalaştı. 

Öte yandan bu, tahliyelerin ardından yaşanan ilk şiddet olayı değil. Geçtiğimiz hafta da Gaziantep‘te, yeni düzenlemeyle cezaevinden çıkan Müslüm A., 9 yaşındaki kızı Ceylan Aslan‘ı döverek öldürmüştü. 

 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.