TürkiyeManşet

İnce ‘Memleket Hareketi’ne başladı, ilk durak Sivas

0

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, “Bin Günde Memleket Hareketi”ne başladı. Yolculuğunun ilk ayağı olan Sivas‘a uçakla bugün gelen İnce, Nuri Demirağ Havalimanı‘nda, vatandaşlar tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı.

Muharrem İnce kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında “bir bölen” değil, yeni bir yol açanlar olduklarını söyledi ve şöyle devam etti:

Biz, memleket hareketi olarak ülkenin gidişatından kaygı duyanlarız. Tünelin ucundaki ışığı göstermek isteyenleriz. Biz, memleket hareketi olarak puslu havayı dağıtmak isteyenleriz. Umutları yeşertmek isteyenleriz. Kutuplaşmanın yerine kucaklaşmayı önerenleriz.

Biz mısır tezgahına el konulduğundan dolayı kendisini yakan mazlumların hakkını savunmak için bir araya gelenleriz. Biz, “Rabia Naz’ların ölümünün hesabını soracağız” diyenleriz. Çocukları üşümesin diye saç kurutma makinesini çalıştırıp yan odada intihar eden annenin dramını haykıranlarız.

‘Derdimiz çocuklarımıza güzel hayaller kurdurmak’

Bir muhalefet hareketi olmadıklarını vurgulayan İnce, “Parti içi muhalefet hareketi hiç değiliz. Bizim derdimiz iktidarı iyi eleştirmek değildir. Bizim derdimiz muhalefete muhalefet etmek hiç değildir. Bizim derdimiz çocuklarımıza güzel hayaller kurdurmaktır” dedi.

Konuşmasında yaşam kalitesi, aş, iş, sosyal adalet, üretim, adil paylaşım, fırsat eşitliğine vurgu yapan İnce ırk, din, dil, mezhep ve cinsiyet temelli ayrımcılığına karşı durduklarını söyledi. 

Hükümetin eğitim, tarım, ekonomi, enerji ve dış politikasını eleştiren ince, Türkiye’nin enerji, doğal gaz ve petrolde dışa bağımlılığına da dikkat çekti. 

’92 parti var, kimseye sormuyorlar’

Konuşmasında, 12 Eylül ürünü Siyasi Partiler Kanunu değişmeden Türkiye’nin sorunlarının çözülemeyeceğini ifade eden İnce “Türkiye, tek adam partilerine mahkum değildir” dedi.

İnce, Memleket Hareketi’nin “finansörünün kim olduğu” yolunda sosyal medyada gündeme gelen sorulara da şöyle yanıt verdi:

Türkiye’de 92 parti var, kimseye sormuyorlar. Bize sormaları bizi mutlu eder. “Bir plaza tuttuk 18 katlı, dört uçak kiraladık, üç helikopter, 20 otobüs”… Böyle bir açıklama duydunuz mu? Bunlar yok.

Kiraladığımız bu otobüs var, on yaşında. (…) “Ne yiyeceksiniz?” diyor. Para bulursak köfte ekmek, para bulamazsak peynir ekmek, o da yoksa simit yiyeceğiz. “Nerede kalacaksınız?” diyor. Para bulursak otelde, bulamazsak Yörük çadırında.

İnce, konuşması sırasında kendisine yaklaşmak isteyen vatandaşlara sosyal mesafe uyarısında bulundu.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.