ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

İmamoğlu’nun Erzurum mitingine taşlı sopalı saldırı

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı‘nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu‘nun seçim çalışmaları için gittiği Erzurum’da, miting sırasında taşlı saldırı yapıldı.

Miting alanının öğlen saatlerinde belediye otobüsleriyle kapatılmasının ardından gergin başlayan mitingde konuştuğu sırada İmamoğlu’na yönelik  taşlı saldırı düzenlendi. Bir süre otobüs üstünde konuşan İmamoğlu daha sonra mitingi yarıda bırakarak otobüsüne geçti. Otobüse de taşlı saldırı düzenlendi.

Ekrem İmamoğlu saldırı sırasında şunları söyledi: “Sevgili Erzurumlular. Bir avuç insan ne yazık ki kalbini buzla kaplamış olabilir, buna aldırış etmeyin. Pişman olacaklar. Yuhalamayın

Seyreden polisler biz de sizi seyrediyoruz. Emniyet biz de sizi seyrediyoruz

Yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz, Erzurum Valisi, Belediye Başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız…”

’10-15 kişinin yaralandığını gördüm’

Saldırının ardından Halk TV yayınına katılan İmamoğlu şöyle konuştu:

Gün içerisinde biz hem Sivas‘ta hem Çorum‘da mitingimizi yaptık. Üçüncü durak olarak Erzurum’a geldik. Sivas Çorum arasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi 30-40 otobüsü koyarak miting alanına girişleri engellemeye çalıştı. Sonra arkadaşlarımız vali ile temas kurdu. Vali ‘5 bine yakın polisimizle önlem aldık. Otobüsler de yerinden çekiliyor. Endişe edilecek hiçbir şey yok’ dedi.

Bu sırada meydanda biriken kalabalık çoluk çocuk genç yaşlısı Türk bayrakları ile güzelim meydanı gelincik tarlasına çevirmişlerdi. Konuşmaya başladıktan sonra bir baktık ki her yerden taş yağıyor. Polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı. Orada Toma var, taş atılıyor bize ve milletin üzerine. Ben konuşmanın 5’inci dakikasında kestim konuşmayı. Çünkü bize atılan taşlar yüzünden 10-15 kişinin yaralandığını gördüm.”

Vali ve Emniyet Müdürü istifa etmeli’

“Lütfen siz bunlara uymayın cevap vermeyin burada sizleri korumakla görevli polis var dedim. Ama emniyet müdürü başta olmak üzere belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Arabanın içine giren arkadaşlarla bir şey yok. Bir tarafta 200 kişiyi geçmez, öbür tarafta 20-300 kişi vardı. Vali’ye mesaj attım istifa etmesi gerektiğini söyledim. Siz Erzurum’a yakışmayan bir Valisiniz. Yakışmayan bir Emniyet Müdürü var. Bunun tepesinde kim varsa içişleri bakanından cumhurbaşkanına kadar. Seçime giderken bunu kabul edemeyiz. Vali Bey’e en geç 20 dakika içinde oradaki insanların can güvenliğini sağladık diye açıklama yapana kadar burada bekleyeceğim. Yaralılar hakkında bilgi almadan Erzurum’u terk etmiyorum.”

İmamoğlu’nun otobüsü alandan ayrılırken polis de kalabalığa TOMA’larla su sıktı.

Kaftancıoğlu’ndan Sabiha Gökçen’e çağrı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitingine yapılan saldırının ardından Canan Kaftancıoğlu, İstanbulluları Sabiha Gökçen Havalimanı’na çağırdı. Kaftancıoğlu, “Sağduyuyla provokasyonları boşa çıkaracağız” dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Kaftancıoğlu, “İmamoğlu’nu, karşılamak ve yapılanlara karşı kardeşçe duruş sergilemek üzere.. Bizler kardeşlik için, kucaklaşma için geliyoruz” ifadelerini  kullandı.

Kılıçdaroğlu: Amaçları korkutmak, bedel ödemeye hazırız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun Erzurum’da maruz kaldığı taşlı provokasyonun hemen ardından bu akşam Twitter hesabından “Erzurum olayları” notuyla yayınladığı videoyla tepki gösterdi.

Bedel ödemeye hazır olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Sevgili halkım. Mafyalar, militanlar, SADATçılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem Başkanımıza saldıranlar bunlardır. Amaçları, insanları korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır. Tüm Türkiye itidalini koruyacak. Türkiye, makul çoğunluğun ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek.

Sevgili vatandaşlarım. 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın, kızmayın. Sakın, küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam da budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır. Bunu da ödemeye hepimiz hazırız.” 

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öğle saatlerinde attığı bir tweette, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından mitinglerine ‘engel olunmaya çalışıldığını” söylemişti. İmamoğlu, “Erzurumlu hemşehrilerimle saat 18.00’deki buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın” demişti.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da yine Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Erzurum’un AK Partili Belediye Başkanı’nın yaptığını gördünüz. Biz bu eşiği aşmak zorundayız gençler. Evladım Ekrem Başkan’ı bununla durduramazlar, ona bunlar vız gelir tırıs gider” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise “Cumhuriyet Halk Partisi, İl Seçim Kurulu tarafından belirlenen miting alanını dolduramayacağını anladığından sağı solu karalayarak ‘Miting yapmamıza izin verilmiyor’ imajını oluşturmaktadır. Miting alanı müsaittir ve ilgili makamlardan izin alınarak isteyen parti miting yapabilir. Talep edilen yer, miting alanı değildir. CHP, konuyu sabote etmektedir” demişti.

İBB Halk Ekmek Başkan Vekili Özgen Nama, Twitter’da bazı görüntüleri paylaşırken, “HÜDA PAR’lı ve MHP’li bir grubun saldırısı ve tacizi ile karşı karşıyayız” demişti. Polisin provokasyona yol açan kişilere engel olmadığı belirtilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.