TürkiyeManşet

İmamoğlu’na suikast iddiası Emniyet tarafından yalanlandı

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na yönelik suikast hazırlığı yapıldığı ve suikast girişiminin son anda engellendiği iddiası ortaya atıldı.

İddiayı gündeme getiren Oda TV haberine göre 23 Kasım 2020 tarihinde IŞİD’in İmamoğlu’na suikast hazırlığında olduğu belirtildi. Koruma ekibine ise uyarıda bulunularak herhangi bir şüpheli durumla karşılaşılırsa veya tedbir alınabilmesi için takviye kuvvete ihtiyaç olunursa acilen bilgilendirmeleri istendi.

İmamoğlu’na da konuyla ilgili bilgi verildi. İçişleri Bakanlığı ile Valilikle koordine olunarak güvenlik çemberi yeniden ele alındı. İstanbul Valiliği de İmamoğlu’nun koruma sayısını artırdı.

Ongun: Bilgi tarafımıza ulaştı

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 23 “Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır” diyerek haberi doğruladı.

Eylemcinin yakalandığına dair bir bilgi almadıklarını söyleyen Ongun, “İlgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir. Başkanımızın açık kaynaklarda görüleceği üzere rutin programları ihbar tarihinden beri sürmektedir” dedi.

Emniyet: Herhangi bir suikast girişimi yok

Söz konusu iddiaların ardından Emniyet Genel Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak “Dönem dönem kamu görevlilerine, devlet büyüklerine, korumaya tabi şahıslara, görevleri nedeniyle veya kamunun gündeminde olan sansasyon yaratabilecek kişi, kurum ve yerlere yönelik bu tür duyumlar ve ihbarlar gelmektedir” dedi.

Bu duyumlar veya ihbarların ilgili kişiler ile paylaşıldığını ve kişilerin bilgilendirilerek gerekli tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada “Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir” denildi.

Soylu: Operasyonlar açıklanmaz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar‘a yaptığı açıklamada zaman “Zaman zaman siyasi kişilikler veya dönemin çok popüler insanları ya da devlette görev yapan kilit noktalarda görev yapanlarla ilgili olarak istihbari bilgiler ulaşır bize” ifadelerini kullandı.

Böyle bir durumda iddiaların titizlikle incelendiği ve gerekli tedbirlerin alındığını belirten Soylu, “Tabi bu arada derecelendirilmeye göre operasyonlar yapılır ve böylece bu girişimler tesirsiz hale getirilir ve böyle bir tehlike bertaraf edilir. Ama bunlar açıklanmaz” dedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.