ManşetKentKoronavirüs Salgını

İmamoğlu: İstanbul’da toplu taşıma seferleri azaltılacak

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni tip koronavirüse (kovid-19) karşı alınacak önlemlerle ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, Cumartesi ve Pazar günlerindeki 7/24 ulaşım hizmetinin çoğu mekanın kapalı olması ve evde durmayı teşvik etmek için sonlandırıldığını duyurdu.

İmamoğlu açıklamasında “Bu, tümüyle bir uzlaşma ve bir arada hareket etme süreci” dedi ve hükümet ile iş birliği içerisinde hareket edeceklerini söyledi.

35 ambulans koronavirüs vakaları için hazırlandı

60 yaşın üzerinde olan risk grubuna seslenen İmamoğlu, “Belediyeyi ilgilendiren bir husus olursa lütfen belediyeyi arayınız” dedi.  Sağlık çalışanları için de İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yeni adımlar atacaklarını ifade eden İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne ait 35 ambulans bulunduğunu hatırlatarak, “”BB’nin de 35 adet ambulansı bu süreçte Koronavirüs’e karşı hazırlandı. Şüpheli ya da hasta taşıma işlemlerine son derece güvenli 35 ambulansımız vatandaşlarımızın emrinde olacak” dedi.

Pazar yerleri temizlenecek

Pazar yerlerinin de temizleneceğini ve aralıklı tahtalar şeklinde kurulacağını, ayrıca otobüsleri dezenfekte etmek için de 100 adet istasyon kurulacağını belirten İmamoğlu son olarak “Sakın umudunuzu yitirmeyin. Bol bol kitap okuyun. Aileler çocuklarıyla eğitici oyunlar oynasınlar” mesajını verdi.

100 adet dezenfekte istasyonu kuruluyor

Toplu taşıma araçlarının dezenfekte edilme çalışmalarını genişleteceklerini açıklayan İmamoğlu “Aralarında taksi, taksi dolmuş ve minibüslerin de olduğu 25 binden fazla aracı dezenfekte etmek için İstanbul’un çeşitli noktalarına bugünden itibaren, 100 adet dezenfekte istasyonu kuruyoruz” dedi. Daha önce belediyeye ait ulaşım araçlarında yapılan dezenfeksiyon işlemini diğer araçlar da bu merkezlere gelerek yapabilecek.

Fotoğraf: İBB

‘Umudunuzu kaybetmeyin’

İmamoğlu konuşmasının devamında toplu taşıma kullanımının yüzde 70 oranında azaldığını belirtti ve işe gidiş-dönüş saatleri dışındaki seferlerin azaltılacağını duyurdu. 60 yaş üstü vatandaşlara seslenen İmamoğlu, özellikle bu yaş grubunun gerekli olmadıkça toplu taşıma araçları kullanmamasını istedi. İmamoğlu konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

Değerli İstanbullular, bu zor günler elbet geçecek. Her şey, inanın güzel olacak. Sakın umudunuzu yitirmeyin. Moralinizi yüksek tutun. Evde zaman geçirmek zorunda olduğunuz bu süreci, en iyi şekilde değerlendirin. Bol bol kitap okuyun. Aileler, çocuklarıyla hem eğlenceli hem de öğretici oyunlar oynasın. Derslerini yapıyorlar zaten. Öğretmenlerimizin ilgisine teşekkür ediyoruz.

İBB’nin yayınlanmış, kültürel ve sanatsal etkinliklerinden bazılarını sizler için sosyal medyadan yayınlamaya başlayacağız. Bunları lütfen takip edip. Sakın canınızı sıkmayın. Önce sağlığınızı koruyun. Birbirinize göz kulak olun. Birbirinizi koruyun ve uyarın. Kol kola, omuz omuza, dayanışma içinde bu zor günleri atlatacağız. Dünyaya örnek bir mücadele verelim. Bundan sonra da dünyanın birçok sorunu çözmesi konusunda örnek bir süreci, inşallah ders alarak, bütün dünya olarak yaşayalım. Hepinize sağlıklı günler diliyorum. Allah, hepinizi korusun.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.