GündemManşetTürkiye

İlk komünist başkan mazbatasını aldı

0

Tunceli Belediye Başkanı seçilen TKP’li Fatih Maçoğlu’nun mazbatası dün ‘söylenemeyecek güvenlik gerekçesi’ ile verilmemişti

Mazbatanın nihayet verilmesini Tunceli halkı da sevinçle karşıladı.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 32.77 oy alarak Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) Tunceli Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu mazbatasını nihayet aldı. Sabah saatlerinde Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte Merkez Seçim Kurulu’na Maçoğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, uzun bir çalışmanın sonunda bugün döktükleri terin ve mücadelenin karşılığında mazbatalarını aldıklarını söyledi. Maçoğlu, “Bütün dostlarımızı, bütün arkadaşlarımızı, hiç kimseyi ayırt etmeden, herkesin çok rahat gelebileceği bir belediye ve kapıları açık olan belediye olacağını bugün de söylemek istiyorum.” dedi.

Sokak hayvanlarına destek

Sokak hayvanları için destek isteyen Maçoğlu, “Muhtemeldir, bir önceki dönemin Ovacık Belediyesi tecrübesiyle birçok dostumuz bize hediye ya da çiçek getirmeye çalışacak ama biz sokaktaki hayvanların genel durumunu göz önünde bulundurarak onların bundan sonra daha iyi, daha rahat bir yaşamı olması adına dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan hediye ve çiçek yerine, açacağımız bir hesaba verecekleri destekle sokaktaki hayvanların sorunlarına bir nebzede katkı olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

2 yıldır kayyımla yönetilen belediyenin 68 milyon TL borcuna karşılık kasasında 266 bin TL. bulunuyor.

68 milyon borç

Tunceli Belediye Meclisi Üyesi Candan Badem, ise sosyal medya hesabı Twittar’da, belediyeyi 68 milyon TL. borçla devraldıklarını açıkladı. Badem, belediyenin kasasında 266 bin TL bulunduğu söyledi.

Maçoğlu’na dün mazbatası ‘söylenemeyecek güvenlik gerekçesi’ ile verilmemişti.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.