Emekİliç FaciasıManşet

İliç’teki faciadan sonra 27 kişiyi işten çıkaran Anagold geri adım attı

0

Erzincan İliç’teki Anagold Madencilik’in Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen yığın kayması gerekçe gösterilerek 27 işçi işten atıldı. Olayın ardından Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, “Müdahale ettik işçilerle birlikte Nisan’da değerlendirmek üzere işçileri geri almak zorunda kaldılar” dedi.

Şirket, işçilere gönderdiği belgede “Şirketimiz bünyesinde, belirli süreli iş sözleşmesi kapsamında eğitim işçisi pozisyonunda değerli katkılar sunmuş olmanızdan dolayı teşekkür ederiz. Sözleşmenizde belirtilen süre 1 Mart 2023 itibariyle sona ermiştir” denildi.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın kamuoyuna duyurduğu belgede işten atılma nedeni olarak ise madencilik faaliyetlerinin durdurulmasını gösterdi.

Saymaz, “İliç’te 9 işçinin göçük altında kaldığı altın madeninde bugün 27 işçi sözleşmesi uzatılmayarak işten atıldı. Gerekçe olarak maden faciası gösterildi.
Diğer işçiler 1 Nisan’a kadar izinli olacak. Seçimden sonra durum değerlendirilecek.
İşçiler İliç Meydanı’nda toplanıyor” ifadelerini kullandı.

Anagold Madencilik’in İliç’teki hemen her sokakta bir tabelası, hemen her evde bir çalışanı bulunuyor. Dokuz işçinin hala yığının altında olduğu madenin sahibi şirketle beraber bölgede hayvancılık da bitme noktasına geldi. Bölgedeki nadir geçim kaynaklarından biri olan madenin doğaya verdiği zararlar ise devam ediyor.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.