Dünyaİklim KriziManşet

[İklim Liderleri Zirvesi] Putin: Hedefimiz 2030’a kadar AB’den daha az emisyona neden olmak

0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden‘ın ev sahipliğinde düzenlenen çevrimiçi İklim Liderleri Zirvesi, Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris‘in açılış konuşmalarıyla başladı.

Zirvenin “İklim Hırsını Artırmak” isimli oturumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yer aldı. Putin’in konuşması canlı yayın kazasıyla başladı. Canlı yayına geçtiğini fark etmeyen Putin, ev sahiplerinin hatırlatmasına rağmen konuşmaya geçmeyince bir iki dakikalık ara verilmek zorunda kalındı.

Konuşması sırasında da diğer ülkelerin aksine söyleyeceklerini önündeki kağıttan okuması dikkat çekti.

‘Avrupa Birliği’nden daha az emisyon amaçlıyoruz’

Putin konuşmasında” Önümüzdeki 30 yıl boyunca Rusya’daki kümülatif emisyonların AB’dekinden daha küçük olması gerekiyor. Ülkemizin büyüklüğü ve coğrafyası, iklimi ve ekonomik özellikleri göz önüne alındığında iddialı bir hedef. Ancak, araştırmalarımızın ve teknolojik potansiyelimizin ışığında bunun tamamen gerçekçi bir hedef olduğuna dair hiçbir şüphem yok” ifadelerini kullandı.

Ancak Avrupa Birliği, Rusya’nın yaklaşık üç katı nüfusa sahip ve 2050 yılına kadar karbon nötrlüğü taahhüdü de dahil olmak üzere çok daha iddialı iklim değişikliği hedefleri taahhüt etmiş durumda.

Öte yandan Rusya’nın emisyonları şu anda Avrupa Birliği’ninkinden çok daha küçük. Bu nedenle söylediği hedefe ulaşmak için önümüzdeki 30 yıl içerisinde emisyon azaltması gerekmiyor.

İklim Liderleri Zirvesi programı

Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris‘in açılış konuşmalarıyla başlayan zirve Youtube hesabı üzerinden canlı olarak takip edilebiliyor. Anlık olarak İngilizce, Çince, Arapça, Fransızca, Rusça ve İspanyolca çeviri de yapılıyor.

“İklim Hırsını Artırmak” isimli saat 15.00 ile 17.30 arasında gerçekleşecek ilk oturumda birçok dünya liderinin yanında Recep Tayyip Erdoğan da konuşmacı olarak yer alacak.

Günün devamında sırasıyla “İklim Çözümlerine Yatırım”, “Adaptasyon ve Azaltım” ve “İklim Güvenliği” başlıklı oturumlar gerçekleşecek.

23 Nisan programı da gene Türkiye saati ile 15.00’da “İklim İnavasyonunu Açığa Çıkarmak” oturumuyla başlayacak.  Sonrasında da “İklim Eyleminin Ekonomik Fırsatları” başlığı altındaki konuşmalar gerçekleşecek. Programa ait detaylara bu adres üzerinden ulaşmak mümkün.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.