İklim KriziManşetTürkiye

İklim krizi ve kuraklıkla mücadele için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’ndaki isimler açıklandı

0

Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en aza indirilmesi, kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nda çalışacak isimler ile görev dağılımları belli oldu.

“Küresel İklim Değişikliğinin Etkilerinin En Aza İndirilmesi, Kuraklıkla Mücadele Ve Su Kaynaklarının Verimli Kullanılması İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna Üye Seçimine Dair Karar” Resmi Gazete‘de yayımlandı.

Üyeler seçimle belirlendi

TBMM Kararı’na göre, Komisyon küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en aza indirilmesi, kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kuruldu.

Kuruluşunda Anayasa’nın 98’inci, İçtüzük’ün 104 ve 105’inci maddeleri rol oynadı. Komisyonunun üyelikleri için ise 16 Mart‘ta Genel Kurul’un 59’uncu Birleşiminde, başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üyelikleri için de 23 Mart‘ta seçim yapıldı.

Komisyon Başkanı Veysel Eroğlu

AA’nın aktardığına göre Komisyon başkanlığına AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, başkanvekilliğine AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, sözcülüğüne AKP Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, katipliğine MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu seçildi. Üyeler ise şu şekilde olacak:

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, AKP Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, AKP Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, AKP Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, AKP Parti İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AKP Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, AKP Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, AKP Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.