DünyaManşet

İklim krizi Trump’un ‘evinde’

0

İklim değişikliğine ‘inanmadığını’ söyleyen ABD Başkanı Donald Trump’un başkanlık konutunun da bulunduğu Washington’u sel bastı. ABD Meteorolojisi sellerin ‘alışılmadık ölçüde tehlikeli’ olduğu uyarısı yaptı.

ABD’nin başkenti Washington D.C. ile Maryland ve Virginia eyaletlerinde etkili olan yoğun yağış, sele neden oldu, ABD başkanlık konutu Beyaz Saray, selden etkilendi, metro istasyonlarını su bastı, çok sayıda araç, suya gömüldü. ABD Ulusal Hava Durumu Hizmetleri (National Weather Service), sellerin ‘alışılmadık ölçüde tehlikeli’ olduğunu ve ‘alçak bölgelerden uzaklaşılması gerektiğini’ açıkladı.

ABD başkanlık konutu Beyaz Saray’ın bodrumunu da su bastı.

Sel nedeniyle şehirlerarası trenler ve metro trenleri seferlerini durdurmak zorunda kaldı.

Trump hala inkarcı

ABD uzun süredir iklim krizinin etkileriyle boğuşuyor. Pasifik kıyılarında geçmişten çok daha sık görülen ve etkileri artan fırtına, sel ve hortumların yanı sıra, ülke iç bölgelerde kuraklık, kışın ise aşırı soğuk ve kar yağışıyla boğuşuyor. Ancak ‘iklim değişikliğine inanmadığını’ söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, Paris İklim Anlaşması’ndan çekildiği gibi, fosil yakıt üreticilerine büyük destek vermekten geri kalmıyor. Son olarak Japonya’nın Osaka kentinde düzenlenen G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine, ülkesinin “iklim politikaları açısından önder” olduğu ibaresini ekletmişti.

 

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.