İklim KriziManşet

İklim İçin Yeşil Ekonomi Politikaları rapor tanıtımı İstanbul Politikalar Merkezi’nde

0

Yeşil Düşünce Derneği‘nin, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ve Yeşil Avrupa Vakfı olarak yürüttüğü “Yeşil İklim, Yeşil Ekonomi” projesi kapsamında hazırlanan “İklim İçin Yeşil Ekonomi Politikaları” rapor tanıtımı ve proje kapanış toplantısı 1 Haziran’da Karaköy’de bulunan Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nde  gerçekleştiriliyor.

Raporda iklim değişikliği açısından önemli üç ekonomik sistem olan olan enerji, kent ve toprak kullanımı alanlarında Avrupa Birliği’ndeki iyi uygulamaları örnek alarak, Yeşil Ekonomi çerçevesi içinde iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla Türkiye’nin olması gereken azaltım ve uyum hedeflerine uygun somut politika önerileri getirilmekte.

Raporun içeriğinde ayrıca “Yeşil İklim, Yeşil Ekonomi” projesinin 15 aylık süresince boyunca İstanbul’da gerçekleştirilen üç çalıştaydaki atölye çalışmaları ve Bursa, Çanakkale, İzmir kentlerine yapılan yerel ziyaretlerin çıktıları da yer alıyor.

Aynı gün öğleden sonra oturumunda ise projeye katkı sunan akademisyenler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla “İklim İçin Yeşil Ekonomi Politikaları: Nasıl bir kent? Nasıl bir enerji? Nasıl bir toprak kullanımı?” başlıklı çalıştay gerçekleştirilecek.

“İklim İçin Yeşil Ekonomi Politikaları” rapor tanıtımı ile  “İklim İçin Yeşil Ekonomi Politikaları: Nasıl bir kent? Nasıl bir enerji? Nasıl bir toprak kullanımı?” çalıştayına katılım için buradan başvuruda bulunabilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.