İklim KriziManşet

İklim Forumu’nda milletvekillerinin katılımı ile “İklim Politikaları” oturumu

0

Avrupa Yeşil Vakfı (GEF) tarafından Yeşil Düşünce Derneği‘nin desteği ile düzenlenen İklim Politikaları’ oturumu 12 Kasım Perşembe günü Boğaziçi Üniversitesinde 18.00 ile 19.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

18...

 

Oturumda iklim krizinin fosil yakıtlara dayalı politikalarla derinleşip adaletsizlikleri büyüttüğü günümüz perspektifinde Avrupa’dan ve Türkiye’den siyasetçiler doğadan, insandan ve emekten yana alternatif politikaları tartışacaklar.Oturumda Türkçe-İngilizce çift yönlü çeviri desteği de sağlanacak..

Açılış konuşmasını İstanbul Politikalar Merkezi Kıdemli Uzmanı Ümit Şahin‘in yapacağı ‘İklim Politikaları’ oturumunun moderasyonunu ise Yeşil Düşünce Derneği Başkanı Sevgi Mutlu üstleniyor.

Oturumun konuşmacıları ise Ozan Yanar (Finlandiya Parlementosu Yeşiller Partisi milletvekili), Filiz Kerestecioğlu (HDP İstanbul Milletvekili), Mithat Sancar (HDP Mardin Milletvekili), Yurdusev Özsökmenler (25. Dönem HDP Van Milletvekili, Eski Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı), Sezgin Tanrıkulu (CHP İstanbul Milletvekili, CHP Genel Başkan Yardımcısı) ve Melda Onur (24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili).

17

‘İklim Politikaları’ oturumunda yer alan Finlandiya Parlementosu Yeşiller Partisi milletvekili Ozan Yanar, 27 yaşında, Helsinki Üniversitesi’nde Ekonomi dalında master eğitimi görüyor. Finlandiya Yeşiller Partisinin Gençlik başkanı olarak görev yapmakta. 2012 yılından itibaren Helsinki Üniversitesi öğrenci birliğinin temsilci üyesi.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1987’de serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 1995 yılında “Kadınlar Vardır” belgesel filminin yapımında görev aldı. İstanbul Barosu’nda Kadın Hakları Uygulama Merkezi kurucu üyesi oldu ve Dış İlişkiler Komisyonu Sekreterliği yaptı. Filiz Kerestecioğlu 2004-2012 yılları arasında Güncel Hukuk Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı.

25. Dönem HDP Van Milletvekili, Eski Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, İstanbul Üniversitesi antropoloji ve etnoloji bölümü mezunu ve gazeteci. Özgür gündem, özgür ülke gibi gazetelerde uzun yıllar gazetecilik yaptı. KESK’te basın uzmanı olarak çalıştı. 28 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır’da Bağlar belediye başkanlığına seçildi. 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’den Van milletvekili seçildi. Şu an da HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1995 yılında “Temel Hakların Yorumu” konulu teziyle doktorasını tamamladı. 1999 yılında “Hukuk Devleti” konulu teziyle doçent olan Sancar, 2007 yılında da profesörlüğe yükseldi. Halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğretim üyeliği yapmakta.

24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Gazeteci, İletişimci; Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünde yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunun üyesidir. Yayınlanmış 3 belgesel kitabın yazarları arasında bulunmakta.

‘İklim Politikaları’ oturumu ile ilgili detay bilgi ve son dakika gelişmelerini facebook etkinlik sayfasından takip edebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

 

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.