EnerjiManşet

İklim değişikliğine karşı ışık 1 saat kapalı

0

Yarın ‘Dünya Saati’ günü. 154 ülkeden 7 bine yakın şehirde bir saatliğine ışıklar kapatılacak.

WWF Türkiye'nin dünya saati afişi

WWF Türkiye’nin dünya saati afişi

Dünya Saati‘ projesi, 2007 yılında WWF‘in Avustralya’da iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için bulduğu projelerden biri. İlk olarak Sydney’de kutlanmış olan ‘Dünya Saati Günü’ne katılmak için tek yapmanız gereken yarın yerel saatle 20.30-21.30 arasında ışıklarınızı kapatmak.

Bir saatlik tasarruf şehrin elektriğini %13’e kadar azaltabilir 

WWF’nin bu küresele kampanyanın sonuçlarıyla ilgili veriler bir saatin bile elektrik tasarrufu ve karbon salınımını azaltmak için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor: Geçtiğimzi senelerde yapılan dünya saati eyleminde Kanada’nın Ontario şehrinde yaklaşık 900 megavat az elektrik kullanıldı; İrlanda’da ise bir saatlik etkinlik gece kullanılan elektriği yüzde 1,5 oranında azalttı. Dubai’de şehir ışıklarının da kapatılmasıyla yüzde 100 megavatlık tasarruf sağlandı. Yeni Zelanda’daki Christchurch gibi bazı ülkelerde ise yüzde 13 elektrik tasarrufuna ulaşıldı.

Dünya saati eylemiyle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Türkiye’de yapmayı planladığını etkinlikleri de bu siteye yüklemek mümkün. Dünyadaki etkinlikleri eş zamanlı öğrenmek içinse twitter adresleri #EarthHourPledge ve #IhearttheReef kullanılabilir. 

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.