Doğa MücadelesiManşetTürkiye

İkizdere’ye destek eylemine polis saldırdı: 13 gözaltı

0

Rize İkizdere‘de açılmak istenen taş ocağına karşı köylülerin başlattığı direnişe destek vermek için İstanbul Üsküdar‘da bulunan Cengiz Holding binası önünde eylem yapan Gençlik Hareketi Koordinasyonu’ndan 13 kişi gözaltına alındı.

Üsküdar Karakolu‘nda ifadeleri alınan 13 kişi daha sonra serbest bırakıldı.

‘İkizdere’ye gelince mi normalleşme bitti?’

Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyeleri “Ormanlara, doğaya, iklime sahip çıkacağız”, “Geleceğimizi yok ettirmeyeceğiz”, “Cengiz defol İkizdere halkındır” dövizleriyle Cengiz Holding önünde bir araya geldi.

Grup adına konuşan Ece Köroğlu, şu açıklamalarda bulundu:

Dün Rize Valiliği’nden bir açıklama geldi. ‘Eylemleri yasaklıyoruz’ dediler. Gerekçelerden biri ‘koronavirüs’. İkizdere’ye gelince mi normalleşme bitti? Diğer sebebi de provokatif eylemmiş, provokatif eylem dediğiniz şey, emekçi halkın doğasına, vadisine, ormanına girmek oradaki ağaçları dozerle yıkmaktır. Bir provokasyondan bahsedeceksek emekçi halkın vadisine girmeye çalışan Cengiz’de göreceğiz, o ihaleyi veren siyasal iktidarda göreceğiz.”

Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyesi 13 kişi, basın açıklaması sırasında polis tarafından darp edilerek sivil araçlarla gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından ise serbest bırakıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.