Doğa MücadelesiManşetVideoYerel

İkizderelilerden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na yanıt: Marjinal değiliz, taş ocağı istemiyoruz

0

Rize İkizdere‘de taş ocağı yapımına karşı köylülerin direnişi sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün katıldığı canlı yayın programında direnen köylüleri ‘marjinal gruplar’ olarak değerlendirdi.

Bakanın açıklamasına çektikleriyle videoyla yanıt veren köylüler, taş ocağı yapımını istemediklerini ifade ederek, sularının, evlerinin ve geçim kaynaklarının yok olacağını dile getirdi.

‘Marjinal gruplar ikna olmadılar’

Projenin yapımı için tercih edilen yerin yerleşim alanı olmadığını ileri süren Bakan Karaismailoğlu, konuyla ilgili yanlış ve kötü dezenformasyonların olduğunu iddia etti.

‘Etkilenen 10 ağaç varsa yerine 100 tane ağaç dikeceğiz’ diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, direnen köy halkı için marjinal grup ifadesini kullandı:

Bazı marjinal gruplar, çok cüzi kesimde ikna olmadılar. Tamamı dışarıdan, çok küçük bir kısmı bölgeden. Dışarıdan gelip orada yaşamayan insanlar burayı kaşımaya çalışıyorlar. Devletimiz buna kesinlikle izin vermez.”

‘Kimse bizi ötekileştirmeye çalışmasın’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın açıklamalarına çektikleri videolarla yanıt veren İkizdere sakinleri, evlerinin, sularının ve geçim kaynaklarını etkileyecek bu projeyi istemediklerini defalarca yineledi.

Asuman Fazlıoğlu isimli bir köylü de “Burada taş ocağı yapılmasına kesinlikle karşıyım. ‘Marjinal’ ifadeleriyle kimse bizi ötekileştirmeye çalışmasın” dedi.

 

Öte yandan, İkizdere Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun İkizdereli köylüleri ziyaret edeceğini açıkladı.

You may also like

Comments

Comments are closed.