Doğa Mücadelesiİkizdere DirenişiManşet

[İkizdereliler Meclis’te] – Birlik olalım, İkizderemize sahip çıkalım

0

Siyasilerle görüşmek için Ankara’da bulunan İkizdere heyeti, bugün DEVA Partisi ve İYİ Parti lideri Meral Akşener‘le bir araya geldi.

Heyet, ziyaretlerinin ardından Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

DEVA Partisi ve Akşener’e ziyaret

İlk olarak DEVA Partisi Genel Merkezi’ne ziyarette bulunan heyet, burada Hasan Karal‘ın ev sahipliğinde toplantı yaptı.

Ardından, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir araya gelen heyet, burada da Akşener ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Akşener, süreci takip edeceklerini kaydedip, direnişe destek vermeye de devam edeceklerini ifade etti. İYİ Parti lideri, İkizderelilere “Ne yapabilirim, siz söyleyin ben yapayım” ifadelerini kullandı.

İkizdere heyeti, dün de Saadet Partililer ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya gelmişti.

‘Bu bir doğa katliamıdır’

Ziyaretlerin ardından TMMOB Ankara şubesinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklaması İkizdere Direnişçileri adına Nurdan Baş okudu. Açıklamada, fiili olarak 43. gününde olan direnişin hala devam ettiği belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

Bizler, hem yaşam alanımız olan İkizdere’yi korumak hem doğaseven yurttaşlar olarak, sürecin başından beri bu vadide yapılmak istenen taş ocağı projesini şiddetle kınadık. Taş ocağının durdurulması için tüm gayretimizle mevcut alanda yöre halkı ile nöbet tutup yaşam alanımızı korumaya and içtik.

Elbette vadimizde yapılan hukuksuzluğa karşı sessiz kalamazdık. Bu bir doğa katliamıdır. Sadece bizlerin yaşam alanı değil, yaban hayatının da yok oluşudur. Havanın, suyun yüzyıllık ağaçların yok oluşudur. Deli balın yok oluşudur. Tüm bunlar geri dönüşü olmayacak tahribattır. Bu yüzden taş ocağına sessiz kalmadık, kalamazdık! Haklı olduğumuzu kamuoyu da gördü. Arkamızda durdu.”

‘İkizderemize, doğamıza, suyumuza birlikte sahip çıkalım’

Baş, açıklamada verilen mücadelenin partiler üstü bir mücadele olduğunun altını çizerken, tüm doğaseverlere ve kurumlara kapılarının açık olduğunu kaydetti:

Küresel ısınma ile iklim değişikliğinin yaşandığı bu yüzyılda İkizdere Vadimiz gibi vadiler, insanlığa/yaban hayatına can suyu olacak vadilerdir. UNESCO’nun kesinlikle koruması gereken 53. vadisi olan İkizderemizi yok edecek taş ocakları projelerine sonuna kadar da karşı duracağız.

Şu bilinmelidir ki verdiğimiz mücadele partiler üstüdür. Biliyoruz ki doğanın partisi yoktur. Tarafı doğadan yana olan tüm doğaseverlere ve kurumlara vadimiz açıktır.

Hiçbir siyasi kimlik altında olmadan davamıza yöneldik. Sesimizi her yere ulaştırabilmek, herkese duyurabilmek adına destek veren her meşru kuruluşa kapımızı açtık, derdimizi anlattık. Bu sadece İkizderelilerin değil, bu Türkiye’nin meselesidir, davasıdır!

Son olarak diyoruz ki, hemşerilerimize, halkımıza çağrımızdır. Yanımızda olun! Birlik olalım. Türkiye’ye ses olmuş bir davada yan yana duralım. İkizderemize, doğamıza, suyumuza, geleceğimize birlikte sahip çıkalım.”

Açıklamada İkizdere direnişçilerinin, Denizli Güzelpınar köylülerinin bölgelerinde taş ocağına vermiş oldukları mücadeleyi destekledikleri belirtildi.

Nurdan Baş, görüştükleri siyasi partilerden desteklerinin devam edeceğine dair söz aldıklarını da ifade etti.

Baş, son olarak “Bizler bundan sonra bu desteği üç-dört partiyle değil bütün siyasi partilerle birlikte yürütmeyi arzu etmekteyiz. Sadece siyasi partileri değil, bütün STK’leri de İkizdere Vadisi’nde görmek istiyoruz. Çünkü bu Türkiye’nin meselesi olan bir davadır” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.