Doğa MücadelesiManşet

İkizdere direnişine Sezen Aksu’dan destek

0

Rize İşkencedere Vadisi‘nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağı projelerine karşı direnen İkizderelilere bir destek de ünlü müzisyen Sezen Aksu’dan geldi.

Ünlü şarkıcı yaptığı paylaşımda “Bu memleket bizim, analarımızın, babalarımızın, çocuklarımızın memleketi… Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil” ifadelerini kullandı.

Aksu, açıklamasında “Halkınıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir” dedi.

Tarkan paylaştı

Sezen Aksu’nun paylaşımını Tarkan,  “İkizdere sahipsiz değildir”, “İkizdere direniyor” ve “İkizdere taş ocağı olmasın” etiketleriyle paylaştı.

Tarkan kendisi de daha önce İkizdere konusunda paylaşımlar yapmış, “Canım memleketim Rize, canım İkizdere, canım hemşehrilerim! Acılı feryadınızı duyuyorum. İçim yanıyor benim de. Doğanızı, yurdunuzu korumak istemekteki haklı isyanınızı derinden hissediyorum ve bu mücadelenizde tüm kalbimle yanınızdayım” ifadelerini kullanmıştı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.