İkizdere DirenişiManşetTürkiye

İkizdere direnişçilerinden temsili temel atma töreni: Bakanın sözü yerde kalmasın

0
Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen liman projesine hammadde temini için Rize’nin İkizdere İlçesi’ndeki Eskencidere Vadisi’nde açılmak istenen taş ocağına karşı bölge halkının direnişi devam ederken, temsili bir temel atma töreni de gerçekleşti.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İkizdere’de 60 gün içerisinde ÇAYKUR‘a ait bir çay fabrikası kurulacağını dair söz vermişti. Ancak, 60 gün geçmesine rağmen İkizdere’de henüz bir çalışma gerçekleşmedi. İkizdere halkı da bunun üzerine harekete geçti.

‘Bakanın sözü yerde kalmasın’

Temsili temel atma töreninde konuşan İkizdere direnişçilerinden Ali Akyıldız, bakanın sözlerini hatırlatarak şu açıklamayı yaptı:

Direnişimizin 13. günü İkizdere ilçemize gelip İkizdere Kültür Merkezi’nde İkizderelilere söz veren Bakan aynen şunu söylemiştir: ’60 gün sonra İkizdere’de çay fabrikasının temelini atacağız.’

Bugün 60. gün. Bugün İkizdere’de ne Bakan var ne çay fabrikası var ne de temel var. Biz İkizdere direnişçileri olarak Bakanın sözü yerde kalmasın diye temsilen çay fabrikasının temelini burada atıyoruz. Tüm İkizdere halkına, İkizdere’de çay üreticilerine hayırlı, uğurlu olsun.”

Ayılar yuvalarını arıyor

Öte yandan, bölgede taş ocağı çalışmaları da tüm hızıyla sürürken, doğaya yapılan katliam da kayıt altında tutulmaya devam ediyor.
Ali Akyıldız tarafından çekilen bir videoda, yuvasını kaybeden bir ayının yuvasını arama görüntüleri kameraya yansıdı.

You may also like

Comments

Comments are closed.