Doğa MücadelesiManşet

İkizdere Belediye Başkanı: AKP’li milletvekilleri halkın gazını almaya çalışıyor

0

Haber: Gençağa Karafazlı

Rize İkizdere ilçesinde yer alan İşkencedere Vadisi‘nde Cengiz İnşaat‘ın yapmak istediği taş ocağına karşı çıktığı için AKP teşkilatları tarafından eleştirilen MHP’li İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı‘nın İkizdere’ye ziyaretine yönelik açıklama yaptı.

Karagöz yaptığı açıklamada Yazıcı’nın taş ocağına karşı direnen yurttaşlarla yaptığı bilgilendirme toplantısını “yurttaşların gazını almak” olarak değerlendirdi.

‘Dağ fare doğurdu’

İkizdere Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Hayati Yazıcı’nın yanı sıra AKP Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da katılmıştı. Karagöz bu toplantının beklentileri karşılayamadığını belirterek “dağ fare doğurdu” dedi.

Hakan Karagöz, ‘İşin açıkçası bir hülle yapıldı. Bu durum projenin devamına yöre halkı tarafından büyük bir güvensizlik yarattı. Bilgilendirme, sahip çıkılma noktasında çok ama çok geç kalındı. Bunu Vali Bey de, Bakan Bey de kabul etti” dedi.

“Buralar vatandaşlarımızın yaşam alanları ve iki köyü doğrudan etkileyecek. Dolaylı olarak da 4 köy ve iki mahalle direk etkilenecek. Buralarda yüzlerce ton organik çay yapılıyor, 8-10 ton bal üretiliyor, köylünün içme suyu buradan geliyor. Haliyle haklı olarak tepki gösterildi” ifadelerini kullanan Karagöz, “Biz, yapılan yanlışları Belediye Başkanı olarak dile getirdik” dedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.