SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

İki sağlıkçı daha koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti

0

Türk Tabipleri Birliği (TTB) dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla iki sağlık çalışanın daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde çalışan Radyoloji Uzmanı Doktor Orhan Doğan, bir süre önce rahatsızlandığı ve yaptırdığı koronavirüs testi pozitif çıkması sonrası hastanede tedavi altına alındığı söylendi.

Ancak, Doğan yapılan tüm müdahalelere rağmen koronavirüsü yenemedi ve hayatını kaybetti. TTB yaptığı paylaşımla Doğan’ın ailesine baş sağlığı diledi:

Mersin‘in Tarsus ilçesinde görev yapan Eczacı Sıtkı Aslan da yakalandığı koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Türk Eczacıları Birliği, Aslan’ın ölümüyle ilgili taziyede bulundu.

Toplamda 282 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi

Türk Tabipleri Birliği’nin verilerine göre salgının başladığı tarihten beri Türkiye’de 282 sağlık çalışanı koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Dün itibariyle ülkede koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 861 olurken, vaka sayısı 2 milyon 82 bin 610, ağır hasta sayısı ise 4 bin 901 olarak açıklandı.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.