Günün Manşeti

İHD: Greta ve yoldaşlarıyla bayram yapacağız

0

23 Nisan dolayısıyla bir açıklama yapan İHD “Biz bu sene İsveçli Greta Thunberg ve yoldaşlarıyla mücadele içinde bayram yapacağız. Gerçek dışı bir sahnede yer almayacağız’” dedi.

Greta Thunberg.

İnsan Hakları Derneği (İHD) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada çocuklardan sanki gerçekten bayrammış gibi kutlama yapılmasının istendiğini belirtti; gerçek dışı bir sahnede yer almayacakları kaydedildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Çocuklarımız ve gelecek adına kutlanacak çok fazla şeyimizin olmadığı bir anda, resmi kuralların, geleneklerin soğuk, sıradan, formalite, buyurgan klişeleri bizi laf olsun diye kurulan bu sıra savma sahnesine götüremiyor. O yüzden, büyüklerin hırsla, bencillikle kirlenmiş makamlarına kısa bir anlığına oturtulan çocukların, öğretilenler dışında söyleme fırsatı buldukları özgür sözlerinin, caddelerde yürütülen çocukların çığlıklarının, gülüşlerinin kurtaramadığı bu gerçek dışı sahnede yer almıyoruz, almak istemiyoruz.”

Sel, kasırga altında can derdine düşmeden

“Çocuklara adanan bugünü, büyük düşleriyle ve iradeleriyle bizi mücadeleye, geleceğimizi, dünyamızı sahiplenmeye çağıran İsveçli Greta Thunberg ve çocuk yoldaşlarıyla kutlamak istiyoruz” denilen İHD açıklamasında çocuklara gerçek bayramın ancak şu şartlar sağlandığında geleceği aktarıldı:

• Mayınlara basmadan, panzerler altında ezilmeden özgürce koşacakları,

• Çıldıran iklim olaylarının yarattığı sellerin, kasırgaların altında can derdine düşmeyecekleri,

• Seçimlerini özgürce yapıp yönetime katılma haklarının yolsuzluklarla, adaletsizliklerle sekteye uğratılmadığı,

• Eğitim, sağlık, yaşam, özgürlük, ifade, toplanma, örgütlenme haklarının ve her türlü sosyal, ekonomik olanaklarının tanındığı bir dünyayı sağladığımızda…

“Çocukların kahkahaları işte o zaman hiç kesilmeyecek ve bizlere de sadece gülmek düşecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.