İstanbul SözleşmesiKadınManşet

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadın cinayetlerinin azaldığını iddia etti

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi‘nden ayrılmasının ardından, kadın cinayetlerinin artmadığını, tersine azaldığını iddia etti.

CHP’li milletvekillerinin İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin iptali için Danıştay‘a başvurusunun ardından Twitter hesabından kadın cinayetleriyle ilgili paylaşımda bulunan Soylu, CHP’yi hedef aldı.

CHP, fesih kararının iptali için başvurdu

CHP yönetimi, bugün İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararının iptali için hukukçu milletvekilleriyle Danıştay’a başvurdu. Yapılan başvurunun ardından Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile Grup Başkanvekili Özgür Özel basın açıklaması yaptı.

Özel açıklamasında, üç ana talepleri olduğunundan bahsetti:

Üç ana talebimiz var. Bir tanesi, usul yönünden bu kararın yok olduğunu düşünüyoruz, iddia ediyoruz ve Danıştay’dan bu ‘yokluğun’ tespitini istiyoruz. İkincisi, yapılan işlemin tamamen Anayasaya aykırı olduğunu tüm yönleriyle delillendiriyor ve bu Anayasaya aykırılık yönünden, Danıştay eğer bu işlemi yok saymazsa, Anayasaya aykırılık yönünden iptal etmesini istiyoruz.”

‘Telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise sözleşmeden çekilmenin telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağına işaret ederek, yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın verilmesi gerektiğini kaydetti:

İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiğine ilişkin kararın yayınlandığı günden itibaren neredeyse her gün en az bir kadın arkadaşımızın yaşam hakkı elinden alınıyor. Onun dışında; şiddete uğrayan, cinsel tacize, istismara uğrayan kadınlarımız, çocuklarımız karakollara gittiğinde, ‘İstanbul Sözleşmesi’nden çekildik, size artık biz bakmıyoruz, gidin hakkınızı mahkemelerde arayın’ diyorlar. Bunlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin, tüm yurttaşlarımız açısından, insan hakları açısından, yaşam hakkı açısından çok büyük ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Bu nedenle, yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın bir an önce verilmesi mutlak zorunluluktur.”

Soylu, cinayetlerin azaldığını iddia etti

CHP’nin yaptığı bu başvuru sonrası Twitter hesabından paylaşımda bulunan Süleyman Soylu, 13 Şubat-19 Mart tarihleri arasında İstanbul Sözleşmesi yürürlükteyken 34 kadın cinayeti yaşandığını, o tarihten sonra ise 25 kadın cinayeti yaşandığını söyledi ve yüzde 26’lık azalış olduğunu iddia etti:

Yalanlara karşı doğrularla huzurunuzdayız.

Yalanı, siyasetin ve hayatlarının ana sözleşmesi haline getirenler, İstanbul Sözleşmesi üzerinden bir yalanı daha utanmadan söylüyorlar.

Biri güya insan haklarından sorumlu Milletvekili, yalancı.
Diğeri de “At sineğim” yalancı…”

‘Mart ayında en az 28 kadın öldürüldü’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yayımlanan verilere göre de mart ayında en az 28 kadın cinayeti işlendi, 19 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen 28 kadından 20’sinin hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilmedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.