ManşetTürkiye

Bakan Soylu: Sınıra bin özel harekat polisi gönderiyoruz

0
Fotoğraflar: Süleyman Soylu Twitter

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan’a geçmek isteyen sığınmacıların beklediği Türkiye-Yunanistan sınırında helikopter ile havadan inceleme yaptı. Daha sonra Edirne Valiliği önünde basına açıklama yapan Soylu, bin Özel Harekat polisinin sınırda yaşanan “geri itmeleri engellemek” için görev yapmaya başlayacağını söyledi.

‘Dört, beş bin kişi kapının açılmasını bekliyor’

Hava gezisi sonucunda dört, beş bin kişilik topluluğun kapının açılmasını beklediğini gördüklerini söyleyen Soylu “Biz Yunanistan’a geçecek göçmenlerle ilgili bir engelleme ortaya koymuyoruz. Türkiye yaklaşık 9 yıldır dünyanın sessiz kaldığı bir insani trajediye sahip çıktı. Ve kendini medeni olarak atfeden ülkelerin sırtına dönmesine rağmen kendi kaynak ve imkanlarıyla sahip çıktı” dedi.

‘Yunanistan karakollarımıza gaz sıkıyor’

Soylu açıklamasının devamında “Biz niye karşı tarafa gaz sıkalım. Biz insanların geçmesi için, eğer geçmek istiyorlarsa, buyurun geçin. ‘Biz engellemiyoruz’ diyoruz. Türkiye niye Yunan tarafına gaz sıksın. Gaz sıkan Yunan tarafıdır, bizim karakollarımıza gaz sıkıyorlar. Biz de buna mukabele ediyoruz. Şu andan itibaren, sabah itibarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizle de konuştuk, gerekli tedbirleri de aldık, bin özel harekat polisini, Meriç’in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla” ifadelerini kullandı.

‘Gazeteci Yunan tarafını temsil ediyor’

Sabah saatleri itibariyle bin özel harekat polisini alana getirdiklerini söyleyen Soylu, “orada insanlara kötü muamele edenlere fırsat tanınmayacak” dedi.  140 bin mülteci ve göçmenin sınırı geçtiğini söyleyen Bakan Soylu’ya bu rakamı teyit edemediklerini söyleyerek soru sormak isteyen Tele1 muhabirine Soylu şu şekilde tepki gösterdi:

Siz kimsiniz? Şimdi kaç muhabiriniz var sizin? Bir tek sensin. Peki bizim sınırda kaç karakolumuz var. Vilayet burada teyit edemiyor mu? Siz kimin tarafındasınız? Türkiye’nin tarafında olduğunuz hiç belli değil. Çünkü burada sizin yaptığınız, Yunan ve Avrupa medyasının yaptığı çarpıtmayı burada ifade etmek. O zaman İçişleri Bakanı yalan, Öyle mi?

Gazeteci için “Yunan tarafına ve Avrupa tarafına hizmet eden birisi” ifadesini kullanan Soylu, sınırdaki geçişlere ilişkin rakamlar verdikten sonra da “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın ama hizmetin başka yere” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.