ManşetTürkiye

İçişleri Bakanı: Diyarbakır’daki patlama, tünel kazılarak yapılan saldırı nedeniyle oldu

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda meydana gelen patlamanın, tünel kazılarak gerçekleştirilmiş bir saldırı olduğunu söyledi. Saldırıya ilişkin 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Saldırıya ilişkişn 5 kişi gözaltına alınırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV canlı yayınında şu ifadeleri kullandı:

“Acaba bu tamirden mi oldu diye epey bir araştırma yaptılar. Dün gece itibarıyla netleşti. Mesele bir terör saldırısı. Şu anda 10-12 hafif yaralımız var hastanelerde. Ama onun ötesinde de bir teknisyen arkadaşımız daha enkaz altından çıkarıldı, şehit oldu. Bir polis memurumuz da orada şehit oldu. Bir terör saldırısı olduğu açığa çıktı. Çünkü bir araç da patlayınca ve orada bir çukur meydana getirince araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü. İlk önce bir kişi içeriye girip bir çalışan marifetiyle bir şey koydu mu diye düşünmüştük ama dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleştirmişler.”

Soylu, emniyet binalarının etrafında ayda bir arama tarama yaptıklarını aktararak, “Yani böyle bir tehditle karşılaşmayalım diye. Demek ki çok kısa bir sürede böyle bir şey kazmışlar yerin altında bir patlayıcı yerleştirmek suretiyle… Tüm detayları Vali Bey açıklayacak.” dedi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetmişti.

(Habertürk)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.