ManşetSivil Toplum

İçeride kentsel dönüşüm kongresi, dışarıda kentsel talan forumu

0

‘1. Her yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’ yarın Okmeydanı’nda bir otelde gerçekleşecek. Türkiye’deki kentsel dönüşüm uygulamalarının müsebbibi resmi yetkililer içeride konuşmalarını yaparken, otelin önünde kent hakkı aktivistlerinin eylemi var.

Daha önce 5 şehirde yapılmış “her yönüyle kentsel dönüşüm” kongresine katılacak isimler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İMKON (İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) başkanı Tahir Tellioğlu ile Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen.

Kentsel dönüşüm bir tek kentlileri ilgilendirmiyor!

Basın davetinde kongrenin “arsa sahiplerini, kat maliklerini, konut ve gayrimenkul geliştiricilerini, inşaat sektörünü, inşaat malzemeleri sektörünü ve finans sektörünü yakından ilgilendirdiği” belirtilmiş.

Okmeydanı Gramd Cevahir Oteli’nde saat gerçekleşecek kongreyi protesto etmek için, İstanbul Gezi Forumları, Kent Hareketleri ve Kuzey Ormanları Savunması “Talan Kongresine karşı forum” düzenliyor.

forumgorseli taslak

“Kendileri çalıp kendileri oynayacak”

Kongrenin “Kentsel Dönüşümde 2013 Sonuçları ve 2014 Hedefleri” alt başlığına gönderme yapan aktivistler “kentsel dönüşüm suçun faillerinin 2013’te ne yaptıklarını biliyoruz, 2014 için ne planladıklarından haberdarız.” diyorlar. Basın açıklamasının devam şöyle:

“Yapılan kongre, kentsel dönüşüm saldırısının devlet politikasının belirlendiği zirvedir. Bu zirvede halk yok, mahalle dernekleri yok, meslek odaları yok, emek örgütleri yok. “Kamu ve özel sektör” temsilcileri var. Kendileri çalıp kendileri oynamak niyetindeler.”

Basın açıklaması ve forum saat 13.00’te Okmeydaynı Cevahir Otel önünde gerçekleşecek.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.