ManşetTürkiye

İç Güvenlik Paketi’ne yeniden erteleme

0

Geçen hafta Meclis gündemine getirilmesinden vazgeçilen ve bu haftaya ertelenen “İç Güvenlik Yasa” tasarısı bir kez daha ertelendi.

36 iç güvenlik paketi

Paketin Meclis genel kuruluna getirilip getirilmemesi için TBMM Danışma Kurulu toplandı. Toplantısı sonrasında yapılan açıklamalarda paketin bu hafta da görüşülmeyeceği, gündeme uluslararası sözleşmelerin alınacağı belirtildi. AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, iç güvenlik paketinin bu hafta görüşülmeyeceğini teyit etti.

Polise doğrudan öldürme yetkisi veren ve Emniyet Genel Müdürlüğünün yapısında büyük değişiklikler yapması beklenen tasarıya ilişkin yapılan ittirazları, AKP Grup başkanvekili Mustafa Elitaş ‘vatan hainliği ve ajanlık” olarak nitelendirmişti.

İstanbul’da avukatlar Mecliste görüşülmesi planlanan tasarıya karşı 15.30’da Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda biraraya gelerek bir günlük adalet nöbeti tutacak. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, tüm avukatları “Adalet Nöbeti” tutmaya davet etti. “Hukuk silah, polis yargı olamaz” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Kocasakal, 81 ilin Baro Başkanı’na ve 33 binin üzerindeki İstanbul Barosu avukatlarına çağrıda bulundu

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.