ManşetTürkiye

İbrahim Uslu: AKP kurulduğundan bu yana en düşük oy seviyesine geriledi

0

AKP‘nin kurulduğu yıl olan 2001’den bu yana en düşük oy oranına sahip olduğunu belirten kamuoyu araştırmacısı ve siyasal iletişim uzmanı İbrahim Uslu, partinin oy oranını Ağustos ayı anketinde yüzde 33 olarak açıkladı.

KRT‘deki programda anket sonuçlarını paylaşan Uslu, AKP’nin bu kadar düşük oy almasının sebebi olarak Afganistan’dan gelen göçmenler ve orman yangınlarındaki yönetim zaafiyetinin neden olduğunu kaydetti.

Uslu, Cumhur İttifakı‘nın ortağı olan MHP‘nin ise yüzde 10’luk baraj sınırında olduğunu söyledi. MHP’nin oy oranının 9 ile 10 arasında olduğunu söyleyen araştırmacı, ağustos ayı anket sonucuna göre Cumhur İttifak’nın oy oranını yüzde 42 ila 44 arasında olduğunu ifade etti.

Programda CHP ve İYİ Parti’nin oy oranını açıklamayan İbrahim Uslu, Millet İttifakı’nın tüm bileşenlerinin oy oranının yüzde 55’lere vardığını açıkladı.

‘Erdoğanizm devam etsin mi etmesin mi’ referandumu

Recep Tayyip Erdoğan‘ın partisinin oy oranlarının düşüşünde göçmenler  ve orman yangınlarındaki yönetememe sorunlarının etkili olduğunu gördüğünü belirten Uslu, bu nedenle de söylemlerini değiştirdiğine dikkat çekti.

Uslu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turda seçimin bitmeyeceğini savunarak, “HDP müstakil aday çıkaracak, Muharrem İnce müstakil girecek. Bir tarafın yüzde 50’yi bulması zor olacak” dedi; seçimlerin “Erdoğanizm devam etsin mi etmesin mi” referandumuna dönüşeceği değerlendirmesini yaptı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.