İBB’de Cinsiyet Eşitliği Masası kuruluyor

KAGİDER üyeleri ile sanal toplantıda bir araya gelen İBB Başkanı İmamoğlu, belediye bünyesinde cinsiyet eşitliği üzerine bir masa kurulması için talimat vereceğini söyledi. İmamoğlu, bir yılda İBB’de kadın çalışan sayısını yüzde 18, kadın yönetici sayısını da yüzde 20 artırdıklarını kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) sanal toplantısına katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan KAGİDER Başkanı Emine Erdem, İBB yönetiminden beklentilerini sıralayıp taleplerini dile getirdi.

Daha sonra konuşan İmamoğlu, cinsiyet eşitliği konusunun bütün dünyanın ortak sorunu olduğunu ve İstanbul’dan dünyaya örnek uygulamalar geliştirme zorunlulukları olduğunu belirtti. 

‘Bir yılda kadın çalışan sayısı 2000 arttı’  

Kurumsal anlamda özellikle kadın yöneticilerin artması konusunda hassas davrandıklarının altını çizen İmamoğlu şunları söyledi:  “Sadece bir yılda İBB’de, kadın çalışan sayısındaki artış, 2000 kişi. 11 binden, 13 bine çıktı. Yüzde 18’e yakın bir artıştan bahsediyorum. Kadın yönetici artışı ise yüzde 20. Biz, burada da durmak istemiyoruz. Özel ilgi ve alakayla buna devam edeceğiz.”

Kadın istihdamının kurumsal ciddiyeti ve saygınlığı artırdığına dikkat çeken İmamoğlu, “Kurumumuzu eğer çağdaş bir seviyeye ulaştırmak istiyorsak, bu şarttır diye düşünüyoruz” dedi. İmamoğlu, İBB bünyesinde cinsiyet eşitliği üzerine bir masa kurulması için çalışma arkadaşlarına talimat vereceğini aktardı.

‘Amacımız yüzde 50’

Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan İmamoğlu, kadın istihdamı konusunda beş yıl sonrası için yaklaşımının ne olacağına yönelik soruya, şu yanıtı verdi:

“Tabii amacımız, yüzde 50’ye erişmek. Ama yüzde 50’ye erişmek, bu kadar kısa zaman diliminde kolay mı? Elbette zor. Fakat elimizden geleni yapacağız. Şu anda ortaya koyduğumuz istatistikler bile çok kıymetli istatistikler. Bu hızla devam edersek, eminim ki, bence Türkiye’de, hatta dünyada çok sıkı bir orana sahip olacağımızı görüyorum görev dönemimizin sonunda..”

Fide desteği

İmamoğlu, “Arıcılık ve tarımsal anlamda kadın girişimcileri desteklemek ve güçlendirmek adına proje yapılabilir mi” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Aslında bu işbirliğini başlattık. Hatta geçen yıl sağladığımız üç milyonun üzerindeki fide desteği, müthiş bir ivme kazandırdı. Bu ‘yok’ zamanda ailelerin bütçelerine inanılmaz katkılar sundu. Sunduğumuz fide desteğinde en önemli pay, aslında yine kadınlara düştü… Bu veya buna benzer tarım girişimleriyle ilgili süreci devam ettiriyoruz. İlk defa burada söylemiş olalım: Yaklaşık 6 bin metrekareye yakın bir sera alanı oluşturuyoruz ve bu serada, inşallah kendi fidesini üreten bir şehir haline dönüşeceğiz. İştiraklerimizden İSYÖN’ü, tamamen tarım odaklı bir iştirak haline getirme çabası içerisindeyiz.” 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR