TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

İBB ve TSK’den koronavirüs iptalleri

0

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ay sonuna kadar belediyeye ait etkinlik ve İSMEK kurslarının durdurulacağını açıkladı. İstanbul’da korona virüsüne karşı toplu taşımada alınan önlemlerini inceleyen İmamoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Tiyatrolarımıza dair tedbir alma konusunda karar verdik. Önümüzdeki ay sonuna kadar Cemal Reşit Rey gibi toplu etkinliklerin yapıldığı alanlardaki etkinlikleri mart sonuna kadar iptal etme kararı aldık. İSMEK’te insanların toplu eğitim aldıkları yerler. İSMEK’deki eğitimlerin iptali ile ilgili de ay sonuna kadar vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Bugün öğleden sonra 39 ilçe belediyesini davet ettik. Belediye olarak bir çalışma yürütüyorlar irtibat kurmamız gereken tüm kurumlarla. Cemal Reşit Rey başta olmak üzere ay sonuna kadar tiyatro ve bunun gibi etkinlikleri iptal ettik. Eğer normalleşirse devam edeceğiz. İBB’ye ait müzelerin toplu gezilmesiyle ilgili duyurumuz yapılacak. Onları da iptal edeceğiz.”

Akar: İzinler iptal, el sıkışma durduruldu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, Türkiye’ye de sıçrayan koronavirüse karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) alınan önlemleri açıkladı. “Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak” diyen Akar, “Ayrıca TSK’da el sıkışmayı da bir süreliğine durdurduk” dedi.

Karargâh ve birliklerde çeşitli korunma tedbirlerini hayata geçirdiklerini belirten Bakan Akar, “Yurt dışı temasları ile heyetlerimizin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirdik. Toplantı ve toplu faaliyetlerde de kısıtlamaya gittik” ifadelerini kullandı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.