TürkiyeKentKoronavirüs SalgınıManşet

İBB: İstanbul’un hava kalitesi yüzde 30 oranında iyileşti

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma Müdürlüğü, Covid 19 nedeniyle alınan karantina önlemleri ve sokağa çıkma yasakları neticesinde İstanbul’un hava kalitesinde yüzde 30 oranında iyileşme olduğunu bildirdi.

İBB Çevre Yüksek Mühendisi Bahar Tüncel, bu neticede büyük ölçüde, trafiğe çıkan araç sayısındaki azalmanın payı olduğunu söyledi ve şu verileri verdi: 

Olması gereken sınır değer yıllık, partikül madde açısından 40 mikrogram/metreküp. İstanbul genelinde pandemi öncesi, 45-55 mikrogram/metreküp seviyelerinde izleyen partikül madde kirleticisi var. Ama şu dönemde seviyeler, 50’nin altına düştü. Bu hafta itibariyle 30 mikrogram/metreküp seviyelerine kadar indi.

İnsanların evde kalması havaya yaradı

İBB Hava Kalitesi Laboratuvar Sorumlusu Muhammed Doğan ise hava kalitesinin ölçülmesi için gereken verilerin nasıl elde edildiği ve bu verilerin nasıl işlendiğiyle ilgili bilgi verdi.  Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul’da 12 istasyonu olduğunu ve burada Avrupa standartlarında, tam otomatik cihazlar olduğu söyledi:

Bu cihazlar sürekli hava ölçümleri yapıyor. Bu veriler anlık olarak merkezdeki bilgisayara gönderiliyor. Alınan ölçüm değerleri sistem tarafından işlenerek kamuoyu ile anında paylaşılıyor.

Doğan’ın verdiği bilgilere göre insanların sokağa çıkmayıp evde kalmaları trafikteki araç sayısını da azalttı. Azalan araç sayısı İstanbul’un havasına olumlu yansıdı. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.