DünyaEkolojiİklim KriziManşetUncategorized

Ian Kasırgası Florida’da: 2 milyon hanede elektrik yok, Virginia’da OHAL ilan edildi

0
Ian Kasırgası, uydu görüntüsü. Kaynak: Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) / AP

Ian Kasırgası, dün Küba’dan sonra Florida’da büyük yıkıma yol açtı ve ABD’yi vuran en büyük beşinci kasırga olarak kaydedildi.

Dün saatteki hızı 241 kilometreyi bularak karaya doğru ilerleyen kasırga nedeniyle, sokaklar sular altında kaldı, ağaçlar devrildi, evler hasar gördü.

Dün 2,5 milyon sakine evlerini tahliye etme uyarısı yapan ABD Ulusal Kasırga Merkezi, gece boyunca fırtınanın Florida yarımadasını geçerek iç kesimlerde büyük sel ve taşkın tehdidi oluşturduğunu söyledi.

Fotoğraf: Merco Bello / Reuters

Bugün erken saatlerde kasırganın karada tropikal bir fırtınaya dönüştüğünü de belirtenMerkez, Florida’nın güneybatısındaki kıyı şeridi boyunca 2-3 metre yükseklikte şiddetli dalgaların devam ettiği konusunda uyardı.

Fotoğraf: Merco Bello / Reuters

Kategori 4 seviyesindeki kasırganın etksiyle karaya taşan okyanus suları ve aşırı yağış, kıyı şeridinde sele neden oldu. Pek çok insan sel sularıyla dolan evlerinde mahsur kaldı ve 1,9 milyon hanenin de elektriği kesildi. 

Fotoğraf: Carline Jean South Florida Sun-Sentinel / AP

Dün kasırga nedeniyle can kaybı bildirilmedi ancak Kübalı göçmenleri taşıyan bir teknenin Key West‘in doğusunda fırtınalı havada battığı belirtiliyor.

Kasırganın kuzeydoğuya, Florida’nın merkezine ilerlerken daha fazla hasara yol açacağı tahmin ediliyor.

Fotoğraf: Wilfredo Lee / AP

Uyarı verilen Orlando’da yetkililer bölge sakinlerinden evlerinde kalmalarını istedi.Kasırga rotasında bulunun Kuzey Carolina ve Virginia‘da da şiddetli yağmurlarnı yaşanabileceği bölgelerde olağanüstü hal ilan edildi.

 

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.