Hrant’ın adı doğduğu sokağa verildi, darısı Ergenekon Cadddesi’ne

Malatya Belediyesi, kentte 2 bin 400 cadde ve sokak adını yeniden belirledi. Bu düzenlemeye göre uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink’in adı, Malatya’da doğduğu evin bulunduğu sokağa verildi.

Malatya’daki sivil toplum örgütlerine isim konusunda teklifte bulunmaları için çağrıda bulunduklarını söyleyen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışma kapsamında ülke siyasetine, sanatına önemli katkılarda bulunmuş çok sayıda Malatyalının isimlerinin cadde ve sokaklara verildiğini belirtti.

Çakır, şöyle konuştu:

”Sokak adlarına baktığımızda çok sayıda aynı ismin var olduğunu görüyorduk. Örneğin ‘Okul 1. Sokak, Okul 2. Sokak, Okul 3. Sokak… şeklinde uzayıp gidiyordu. Bununla ilgili bir veri tabanı oluşturmak da çok güç oluyordu. Kentteki derneklere, çeşitli sivil toplum kurumlarına yazıyla isim tekliflerinde bulunmalarını istedik. İsim teklifi almaya halen devam ediyoruz. Çünkü belirlenen isimler arasında az da olsa küçük hatalar yapılmış olabilir. Gelen teklifleri bir havuzda toplayarak yeniden gözden geçireceğiz.”

Cadde ve sokaklara isim belirlenmesi sürecinde, Malatyalı tanınmış isimlerin de dikkate alındığını belirten Çakır, İstanbul’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink’in adını da doğduğu evin bulunduğu Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki bir sokağa verdiklerini kaydetti.

Çakır, ”Bu sokak, Hrant Dink’in doğduğu evin bulunduğu sokaktır. Buraya Hrant Dink adının verilmesinin doğru olacağını düşündük. Ayrıca Malatyalı sanatçılar Ahmet Kaya, İlyas Salman, Belkıs Akkale ve Kemal Sunal’ın da isimleri çeşitli sokaklara verildi” dedi.

Darısı Ergenekon Caddesi’ne

Hrant Dink’in kurduğu Agos Gazetesi’nin de içinde bulunduğu Ergenekon Caddesi’nin adının Hrant’ın Arkadaşlarının girişimi ile Hrant Dink Caddesi olarak değiştirilmesi önerisi yetkililerce kabul görmemişti. Hrant Dink’in suikast sonucu öldürüldüğü her 19 Ocak günü Ergenekon ismi Hrant Dink Caddesi olarak temsili olarak değiştirilse de bu durum çok uzun sürmüyor. Malatya Belediyesi’nin bu girişiminin İstanbul Belediyesi tarafından da örnek alınarak Hrant Dink’in adının hayatını adadığı Agos’un bulunduğu caddeye verilmesi, “Hepimiz Hrantız, Hepimiz Ermeniyiz” diyen herkesin dileği.

(Agos, Yeşil Gazete)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR