ManşetTürkiye

Hrant Dink davasında tanıkların dinlenilmesine başlandı

0

Hrant Dink Cinayetine ilişkin görülen davada dönemin Rize İl Emniyet Müdürü olan Şahmaz Demirtaş ve dönemin İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aydın Türkeli dinlendi. Selim Utkan’ın dinlenmesi yarına kaldı.

Bianet’den Hikmet Adal’ın haberine göre, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davaya bugün Çağlayan Adliyesi’deki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde (ACM) devam edildi.

Cinayette ihmali bulunduğu iddia edilen kamu görevlilerinin yargılandığı altısı tutuklu 85 sanıklı davanın 84. duruşması gerçekleştirildi.

24. duruşma haftası olarak bilinen dava sürecinde bu hafta duruşmalar üç gün sürecek. Eylül ayında gerçekleştirilen 23. Duruşma haftasında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararnamesi ile davanın görüldüğü 14. ACM’de heyet değişikliğine gidilmişti.

Tanıkların dinlenmesiyle devam eden mahkemeye Emre Efe Şimşek başkanlık etti.

Duruşmaya tutuklu sanıklar dönemin İstanbul Emniyet İstihbarat Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer, dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek katıldı. Diğer tutuklu sanıklar da SEGBİS aracılığıyla bulundukları cezaevlerinden duruşmaya katıldı. Halen ev hapsinde bulunan Dönemin Trabzon İl Alay Komutanı Albay Ali Öz ve dönemin İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi Müdürlerinden Ahmet İlhan Güler, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay Erhan Tuncel’in bulunduğu tutuksuz sanıklar katıldı. Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, Hülya Deveci, Sebu Aslangil ve sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma öncesinde adliyenin C Kapısı karşısında toplanan Hrant’ın Arkadaşları bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Hrant için adalet için” ve “Biz bitti demeden bu dava bitmez” sloganları atılan açıklamada basın açıklamasını Hrant’ın Arkadaşları’ndan Bülent Aydın gerçekleştirdi.

Bülent Aydın açıklamasında şunları söyledi:

“Hrant için adalet demeye devam edeceğiz”

19 Ocak 2007’de öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink Cinayeti Davası’nın 84. duruşması için adalet nöbetindeyiz. Bir ay sonra 19 Ocak günü Hrant Dink’i katledilmesinin 12. yılında Agos Gazetesi’nin önünde vurulup düştüğü yerde anacağız. Cinayet davası da ardından gelen aylarda 12. yılını dolduracak. Biz Hrant’ın Arkadaşları ilk duruşmadan beri buradayız. Adalet talebimizi haykırmaya ve Hrant için adalet demeye devam ediyoruz.”

.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.