DuyurularManşet

Hitit Devleti’nde denge ve denetleme mekanizmaları

0

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) Anadolu tarihindeki denge ve denetleme mekanizmalarını mercek altına aldığı çevrimiçi söyleşi serisine devam ediyor.

21 Eylül Pazartesi saat 16.00’da gerçekleşecek etkinlikte Hitit Devleti’ndeki ilgili siyasal, hukuki ve sosyal dinamikler tartışmaya açılacak.

Onur Kalkan moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlikte Emeritus Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Prof. Dr. Aygül Süel ve Doç. Dr. Meltem Doğan Alparslan konuşmacı olarak yer alacak.

Bugünü anlamak için geçmişe yolculuk

Çalışmanın aynı zamanda kitap haline getirilen raporuna buradan ulaşabilir, etkinliğe katılmak için ise bu adresi ziyaret edebilirsiniz. İPM tarafından yapılan çağrı ise şu şekilde:

Denge ve denetleme mekanizmaları”, “kuvvetler ayrılığı”, “yetkilerin sınırlanması”, “hukukun üstünlüğü” gibi kavramların Anadolu tarihindeki izlerini sürmeye devam ediyoruz. Çevrimiçi seminer serimizin ikincisinde arkeolojinin ışığında Hitit Devleti’ne mercek tutuyoruz.

‘Kralları, imparatorları, sultanları yetkilerini sınırlamaya mecbur bırakan neydi’ sorusuna sadece tarih biliminin bir uğraşı olarak değil, aynı zamanda bugünün siyasi ve toplumsal sıkışmışlıklarını daha iyi anlamak ve çözüm üretmek için yanıt arıyoruz.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.