DünyaManşet

Hindistan’da Yüksek Mahkeme’den siyasetçilere çağrı: Birbirinizi suçlayacağınıza hava kirliliğini çözün

0

Yeni Delhi’yi günlerdir etkisi altına alan yoğun hava kirliliği, kırmızı alarm sınırlarının da üzerine çıktı. Yetkililer trafiğe çıkan araç sayısını kısıtlasa da etkili olmadı. Yüksek Mahkeme halkın evlerinde bile güvenli olmadığını belirterek siyasetçilere uzun vadeli çözüm bulmaları çağrısı yaptı.

Hindistan‘ın başkenti Yeni Delhi‘de güvenli seviyelerin fazlasıyla üzerine çıkan hava kirliliği, yetkilileri trafiğe çıkan araç sayısını azaltacak tedbirlere yönlendirdi. Yüksek Mahkeme ise siyasetçilere “birbirlerini suçlamaları yerine soruna uzun vadeli çözümler bulmaları” çağrısı yaptı. Yüksek Mahkeme ayrıca çiftçilerin hava kirliliğine neden olan anız yakmaya son vermeleri gerektiğini belirtti. Mahkeme, Yeni Delhi’de halkın evlerinde dahi güvende olmadıklarına dikkat çekti.

Hindistan’da yetkililer Pazartesi gününden itibaren hava kirliliğiyle mücadele için trafiğe çıkan araç sayısını azaltacak tedbirler almaya başladı. Dünden itibaren plaka numarası tek ve çift rakamla biten özel araçlar aynı gün trafiğe çıkamıyor. Uygulamanın 15 Kasım’a kadar sürmesi planlanıyor.

Hindistan benzer uygulamaları 2016 ve 2017 yıllarında da devreye sokmuştu. Trafiğe çıkan araç sayısının geçici olarak azaltılmasının, kısa vadede hava kirliliğini azaltıcı yönde etki yapıp yapmadığı yönünde net bir veri bulunmuyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.