İklim KriziManşet

Hindistan’da sel ve heyelandan en az 40 kişi hayatını kaybetti

0
Pencap, Hindistan. 11 Temmuz 2023

Hindistan‘ın kuzeyinde rekor kıran şiddetli yağışlar nedeniyle başkent Yeni Delhi‘de yüzlerce insan tahliye edilirken, iki eyalette meydana gelen sel ve heyelanlarda en az 40 kişi hayatını kaybetti.

8 Temmuz’dan beri ülkenin kuzeyindeki birçok bölgede şiddetli yağış ve rüzgar etkili olmaya devam ediyor. Haftasonu Yeni Delhi’de 24 saatte metrekareye 153 kilogram yağış düştü ve bu 1982’den bugüne tek bir günde kaydedilen en yüksek yağış miktarı oldu.

Hindistan Meteoroloji Dairesi‘nden 9 Temmuz’da yapılan açıklamada, kuzeydeki Himaçal Pradeş, Uttarakhand, Pencap ve Haryana eyaletleri için en üst seviye hava uyarısı olan “kırmızı alarm” verildi.

Hindistan Merkez Su Komisyonu‘ndan yapılan açıklamada, Delhi’deki Yamuna Nehri‘nin su seviyesinin yükseldiği ve 11 Temmuz’da 205,33 metrelik tehlike sınırını aşmasının beklendiği kaydedildi.

Uttar Pradeş eyaletinde şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda evin yanı sıra yollar ve köprüler kullanılamaz hale geldi.

Yağışlar nedeniyle 20 kişinin yaşamını yitirdiği Himaçal Pradeş Eyalet Yetkilisi Jagat Singh Negi, eyalet genelinde otobanlar da dahil bin 300’den fazla yolun yağışlardan olumsuz etkilendiğini belirtti.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.