DünyaManşet

Hindistan polisi Greta Thunberg’i çiftçi eylemlerine destek vermek ile suçladı

0
Fotoğraf: Shutterstock

Hindistan’da Delhi Polisi İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in ülkedeki çiftçi protestolarıyla ilgili yaptığı paylaşımlar hakkında F.R.I (İlk Bilgi Raporu) yayınladı.

Raporda genç aktiviste “din, ırk temelinde farklı gruplar arasında düşmanlığı teşvik etmek” ve “suç komplosunda bulunmak” suçlamaları yöneltildi.

Thunberg: Dayanışma içerisindeyiz

Thunberg gönderisinde “Hindistan’daki çiftçi protestolarıyla dayanışma içerisindeyiz” ifadelerini kullanarak CNN tarafından yayınlanmış bir makaleyi paylaşmıştı.

Buna ek olarak oradaki protestoculara yardım etmek isteyen kişiler için bir araç seti paylaşan genç aktivist, “Yardım etmek istiyorsanız işte size Hindistan’da sahadaki kişiler tarafından hazırlanmış güncellenmiş araç seti” demişti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan uyarı

Daha önce ülkede milyonların hükümete karşı ayaklandığı eylemlere dünyaca ünlü sanatçı Rihanna da destek göstermişti. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı (MEA) ünlülerden konuyu sansasyonel hale getirmekten kaçınmalarını isteyen bir bildiri yayınlamıştı. Açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: 

Bu tür konular hakkında yorum yapmak için acele etmeden önce, gerçeklerin tespit edilmesini ve eldeki sorunların doğru bir şekilde anlaşılmasını istiyoruz. Özellikle ünlüler ve diğerleri tarafından sansasyonel sosyal medya etiketlerine ve yorumlarına başvurulması ne doğru ne de sorumlu bir davranış.”

Yeni tarım yasalarına karşı başlayan protesto ülke çapında bir ayaklanmaya dönmüştü.

‘Hindistan’ın artan gücünden korkuyorlar’

India Today’in aktardığına göre Demiryolu Bakanı Piyush Goyal ise “Hindistan’ın artan gücünden korkan uluslararası güçler, ülkemizi ve ülkenin demokrasisini zayıflatmak için komplo kuruyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın ardından Akshay Kumar, Ajay Devgn, Karan Johar ve Sachin Tendulkar gibi Hindistan’ın önde gelen ünlü isimleri hükümet ile dayanışma içerisinde olduklarını söyleyen mesajlar paylaşmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.