ManşetDoğaEkoloji

Heybeliada’da yangın: Üç kişi gözaltında

0

İstanbul Heybeliada’da bulunan ormanlık alanın iki farklı noktasında çıkan ve yaklaşık iki buçuk saat içerisinde kontrol altına alınan orman yangınında beş hektarlık arazi yangından etkilendi. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alınırken yangının çıkış sebebi ise henüz açıklanmadı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Pazar günü Aşıklar Yolu Mevkii’nde 17.07’de başlayan yangınla mücadele için bölgeye 6 helikopter, 2 uçak, 21 arazöz sevk edildi. İlk müdahalenin 17.36’da yapıldığı yangın 19.45’te kontrol altına alındı.

Vatandaşlardan insan zinciri

Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Harp Okulu personeli müdahale çalışmalarına dahil oldu.  Bazı vatandaşlar da insan zinciri oluşturarak elden ele ulaştırdıkları su bidonları, damacana, pet şişe ve kovalarla ekiplerin söndürme çalışmalarına destek verdi.

Deniz ulaşımı kapatıldı

Heybeliada’ya ulaşımı sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi ve özel sektöre ait teknelerin adaya girişleri yasaklandı. Şehir Hatları ve özel sektöre ait tekneler sadece Büyükada’ya yolcu taşıdı. Adaya hafta sonu tatili için gelenler burada mahsur kaldı. Seferlerin başlamasını bekleyenler iskelede uzun kuyruk oluşturdu.

‘Bir haftada üçüncü yangın’

Yangınla ilgili bir paylaşımda bulunan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin. Acil” ifadelerine yer verdi.

İBB’den müdahale

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

İBB İtfaiyemiz 3 helikopter, 42 araç ve yüzlerce personelle Heybeliada’daki yangına müdahale etmiş, Orman Bakanlığı ve Harp Okulu ekipleriyle beraber yapılan çalışmayla yangın kontrol altına alınmıştır.

Fotoğraf: Murat Ongun

Üç şüpheli gözaltında

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada yangına ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirilirken, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında üç şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Yangının çıkış sebebi ile ilgili bir bilgi ise paylaşılmadı.

Soğutma çalışmaları bugün de devam ediyor

Bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, nemin yüzde 70 seviyelerinde ve havanın çok sıcak olduğunu, yerleşim yerlerinin de rüzgar yönü nedeniyle risk taşıdığını ifade ederek şunları söyledi:

Yangında bildiğiniz üzere bu yıl İHA’larımızı da kullanıyoruz. Bir İHA’mız, 2 uçak, 6 helikopter, 6 orman arazözü ve 17 itfaiye aracıyla birlikte 23 arazözle müdahale edildi. Bu saatler itibarıyla artık yangın tamamen kontrol altında, tamamen sönmüş durumda. Ama tabii ki soğutma faaliyetleri yarın sabah, hatta öğlen saatlerine kadar devam edecek.

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.