ManşetDoğa

Heybeliada orman yangınında bir kişi tutuklandı

0
Fotoğraf: Adalar Savunması

İstanbul Heybeliada‘da Pazar günü meydana gelen ve beş hektarlık bir orman ve maki arazisini tahrip eden orman yangınıyla ilgili gözaltına alınanlardan bir kişi tutuklanırken, iki kişi serbest bırakıldı.

AA’da yer alan habere göre yangına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında plajda çalışan kişiler, yangından hemen sonra elinde bidonla koşan bir kişiyi gördüklerini söyleyerek şüphelinin eşkalini polise verdi.

Yangın devam ederken gözaltına alındı

Olay yerinde bulunan ekibin telsizden eşkal bilgilerini geçmesi üzerine şüpheli Sedat D. yangın söndürme işlemi tamamlanmadan gözaltına alındı.

Sedat D. hakkında “kasten bina yakmak” suçundan dava açıldığı ve İstanbul Adliyesi’nde yargılamasının sürdüğü, hırsızlık suçundan da hakkında soruşturma yürütüldüğü, bir ay önce de cezaevinden çıktığı belirtildi.

Şüpheli: Ben yangını görmedim

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü Heybeliada Polis Merkezi‘nde sorgusu tamamlanan diğer iki kişi serbest bırakılırken Sedat D., adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı Adalar Sulh Ceza Hakimliğince “orman yakma” suçundan tutuklandı.

Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Sedat D. İfadesinde şunları söyledi:

Heybeliada’ya geldikten sonra insanlardan biraz uzaklaşayım diye ormana doğru yürüdüm, biraz içeriye doğru gittim, geri döndüm. Ben yangını görmedim. Sadece uzaktan dumanını gördüm. Ancak dikkatlice bakılınca ateş görünüyordu. Çevrede mangal yapanlar vardı. Ben kesinlikle koşmadım, hastayım. Ancak yangın yanıma gelse ayağım kırık olsa bile koşardım. Uyuşturucu kullanmıyorum.

Elimde kesinlikle bidon yoktu, sadece beyaz poşet vardı. Yangın bana yaklaşmamıştı. Daha önce bir tavuk çalmıştım, adli kontrol kararım var. Yine bir olayda da bir eve girmiştim. Kadının telefonu çalınmış benim üzerime attı. Bundan dolayı tutuklandım ve cezaevinde yattım. Benim olayla ilgim yoktur. Tutuklanmak istemiyorum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum.

Fotoğraf: Murat Ongun

Neler yaşandı?

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Pazar günü Aşıklar Yolu Mevkii’nde iki farklı noktada yangın çıktı. Yangınla mücadele için bölgeye 6 helikopter, 2 uçak, 21 arazöz sevk edildi.

Bölgedeki vatandaşların da seferber olduğu yangın 19.45’te kontrol altına alındı. Ancak beş hektarlık makilik ve ormanlık arazi harap oldu. Soğutma çalışmaları Pazartesi günü de devam etti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.