Trabzon’da HES özel güvenliği köylülere saldırdı

Trabzon Karaçam’da yapılmak istenen HES inşaatında görevli özel güvenlik görevlileri, Derebaşı’nda bir lokantadan dönen köylülere silahlı saldırıda bulundu.

Trabzon’un Karaçam beldesine bağlı Köknar köyünün Derebaşı mevkiinde yapılmak istenen HES projesinde görevli özel güvenlikler, HES’lere karşı mücadele eden bölge halkına silahlı bir saldırı gerçekleştirdi. Derebaşı lokantasına giden köylüler, lokantadan çıktıktan sonra dönüş yolundayken özel güvenlikler tarafından takip edilmeye başlandı. Vatandaşların bulunduğu araca seyir halindeyken özel güvenlikler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Şans eseri araçta bulunan 3 kişi yaralanmazken, aracın camları kırıldı.

Saldırıdan saatler sonra olay yerine gelen jandarma, bölgede incelemelerde bulundu.

Ne olmuştu?

Karaçam beldesi Köknar köyüne bölge halkının HES karşıtı direnişi nedeniyle giremeyen şirket, jandarma korumasında bölge halkının direnişine saldırmıştı. Yüzlerce jandarma eşliğinde gerçekleştirilen saldırı sonrasında iş makineleri ve 15’e yakın özel güvenlik birimi HES şantiyesine girebilmişti.

Son 6 aydır köyde adeta olağanüstü hal şartları yaşatan jandarma ve özel güvenlikler, bazı köylülerin evlerini basmış, bazı köylüleri ise baskı altına almak amacıyla ifade vermeye çağırmıştı. Köylülere, HES karşıtı direnişleri nedeniyle davalar da açılmıştı.

(Sendika.Org)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cengiz Holding’in Kazdağları’ndaki feldspat ocağı projesinin yürütmesi durduruldu

Bayramiç-Yanıklar Köyü'nde açılmak istenen feldspat ocağına verilen 'ÇED Gereksiz' kararı yargıdan döndü. Gerekçe, ÇED kararı hukuksuz ve uygulanması telafisi güç sonuçlar doğurur.

KIYIDA’dan kıyıların kiralanmasına karşı mücadele çağrısı

Kıyıda Hareketleri Ağı, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, kıyıların özel şirketlerce işgaline karşı Anayasa hatırlatması: Kıyılar hepimizin, kiralayamazsınız!

Marmara Gölü’nü tarım alanına çeviren protokol iptal edildi, sıra restorasyonda

Çevre örgütleri ve bölge halkının açtığı dava sonucunda kurutulan Marmara Gölü'nü tarım alanına çeviren protokol ve sınır revizyonu iptal edildi.

Deştin’de çimento fabrikası için iki kez iptal edilen ÇED yine gündemde

Muğla Deştin'de binlerce dönümlük ormanlık alan ve tarım alanını yok edecek çimento fabrikası için yeniden başlatılan ÇED sürecinin dayanağı, 2009'da çıkarılan genelge.

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR