Doğa Mücadelesi

Trabzon’da HES özel güvenliği köylülere saldırdı

0

Trabzon Karaçam’da yapılmak istenen HES inşaatında görevli özel güvenlik görevlileri, Derebaşı’nda bir lokantadan dönen köylülere silahlı saldırıda bulundu.

Trabzon’un Karaçam beldesine bağlı Köknar köyünün Derebaşı mevkiinde yapılmak istenen HES projesinde görevli özel güvenlikler, HES’lere karşı mücadele eden bölge halkına silahlı bir saldırı gerçekleştirdi. Derebaşı lokantasına giden köylüler, lokantadan çıktıktan sonra dönüş yolundayken özel güvenlikler tarafından takip edilmeye başlandı. Vatandaşların bulunduğu araca seyir halindeyken özel güvenlikler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Şans eseri araçta bulunan 3 kişi yaralanmazken, aracın camları kırıldı.

Saldırıdan saatler sonra olay yerine gelen jandarma, bölgede incelemelerde bulundu.

Ne olmuştu?

Karaçam beldesi Köknar köyüne bölge halkının HES karşıtı direnişi nedeniyle giremeyen şirket, jandarma korumasında bölge halkının direnişine saldırmıştı. Yüzlerce jandarma eşliğinde gerçekleştirilen saldırı sonrasında iş makineleri ve 15’e yakın özel güvenlik birimi HES şantiyesine girebilmişti.

Son 6 aydır köyde adeta olağanüstü hal şartları yaşatan jandarma ve özel güvenlikler, bazı köylülerin evlerini basmış, bazı köylüleri ise baskı altına almak amacıyla ifade vermeye çağırmıştı. Köylülere, HES karşıtı direnişleri nedeniyle davalar da açılmıştı.

(Sendika.Org)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.